‘Voorkom performance-problemen met 10G-switches en opslag’
26-04-2014
Deel dit artikel:

‘Voorkom performance-problemen met 10G-switches en opslag’


Een bedrijfsnetwerk moet niet alleen veilig zijn, maar ook een hoge beschikbaarheid garanderen. Hierdoor kunnen gebruikers veilig en snel gebruik kunnen maken van hun apps. “Vaak kiezen organisaties voor een nieuw draadloos netwerk, maar behouden ze hun bestaande 10/100 Ethernet-netwerk. Dat kan leiden tot performance-problemen waardoor de productiviteit onder druk komt te staan,” aldus Arend Karssies, country manager commercial business van NETGEAR Benelux. Zijns inziens is dat eenvoudig te voorkomen.

Volgens Karssies is een hoge performance van serverruimtes en datacenter cruciaal voor de verdere groei van de productiviteit en de business. “Daarbij spelen 10G-switches en centrale opslag een belangrijke rol. Die zorgen dat gebruikers optimaal gebruik kunnen maken van hun data-intensieve applicaties. Daardoor heb je een stevige backbone nodig, anders creëren ze bottlenecks. Door hogere netwerksnelheden kunnen serveraansluitingen worden belast. Hiervoor kunnen organisaties beter overschakelen naar een 10G-switch. Die zorgt dat de datastroom goed loopt. Een 10G-netwerk voorkomt problemen met bandbreedte, zeker in omgevingen waar sprake is van servervirtualisatie met bijvoorbeeld VMware of Microsoft Hyper-V. Daarvoor heb je een gegarandeerde bandbreedte nodig. 10G-switches zijn cruciaal voor een bedrijfsinfrastructuur.”

Volgens Karssies zijn 10G-switches zowel technisch als qua prijs interessant voor resellers die met NETGEAR end-to-end infrastructuuroplossingen leveren aan het mkb. “10G-switches zijn uitstekend inzetbaar voor bedrijven die een snel netwerk willen hebben voor bijvoorbeeld BYOD, desktop-virtualisatie en beheer. Als je aan de front-end bepaalde zaken gaat moderniseren en innoveren, dan moet je ook de infrastructuur aan de achterkant veranderen, zoals bijvoorbeeld met nieuwe 10G-switches. Deze nieuwe lichting switches zijn nu betaalbaar voor iedereen. Er is al een 10G-switch verkrijgbaar voor onder de 1000 euro.”

Het toenemend gebruik van centrale applicaties en dataopslag kan leiden tot vertraging en opstopping van het netwerkverkeer. Net als bij snelwegen moet het netwerk breder (meer breedband) en gemoderniseerd worden. Je hebt slimme switches nodig waarmee beheerders minder tijd hoeven te spenderen aan management. Zo kun je NETGEAR-switches en draadloze oplossingen eenvoudig instellen zodat je bijvoorbeeld bandbreedte optimaliseert. Zo heb je minder last van ‘files’ in je netwerk.”

Explosieve vraag

NETGEAR biedt volgens Karssies voor elk segment een passende betaalbare 10G-switch, zoals voor het onderwijs of voor grafische bureaus die geen centrale opslag hebben. “De switches worden via resellers verkocht en ook beheerd, want de meeste mkb-organisaties hebben de tijd en kennis niet van het installeren van core-switches. Steeds meer organisaties zoals scholen, hotels en mkb bedrijven zijn zich hiervan bewust. We zien daardoor een explosieve vraag naar 10G-switches. Elk kwartaal neemt de verkoop toe. De ‘sweetspots’ zijn organisaties met tussen de vijf en 150 werkplekken.”

Opslag

10G-switches zorgen dat apps en data een hoge beschikbaarheid hebben. Dat wordt mede mogelijk gemaakt met behulp van de snelle NETGEAR ReadyDATA en ReadyNAS, aldus Karssies: “Deze opslagproducten zijn een betaalbaar en kwalitatief alternatief tussen enerzijds goedkope opslagproducten die weinig functies hebben, en anderzijds prijzige 'midrange' opslagsystemen. ReadyDATA en ReadyNAS zijn uitermate geschikt voor het mkb en het middensegment; die willen slimme, veilige, betaalbare en eenvoudige opslag.”
Onbeperkte snapshots

NETGEAR ReadyNAS is geschikt als hybride cloud-opslagoplossing voor thuiswerkers tot en met organisaties met meer dan vijfhonderd medewerkers, zo vervolgt Karssies. “Het file-level ReadyNAS OS 6.1 platform biedt functies zoals 'thin provisioning', realtime antivirus, continue dataprotectie, ondersteuning voor NAS en SAN protocollen, deduplicatie, cloud-gebaseerde replicatie en onbeperkte snapshots waarmee opgeslagen data snel kan worden opgehaald op een efficiënte manier. ReadyNAS is prima geschikt voor opslag van data die afkomstig zijn van onder andere tablets, smartphones, notebooks, servers en video surveillance. En met ReadyCLOUD kunnen gebruikers, waar ook ter wereld, via een portaal data van een smartphone of tablet centraal opslaan op een ReadyNAS. Hiermee heeft de gebruiker eindelijk een makkelijke manier om bestanden als foto’s, video’s, websites e e-mail centraal te beheren, te controleren en te beveiligen. De beheeromgeving van al deze data is met ReadyCloud te beheren vanuit elke device dat een verbinding heeft met het internet.

Geen licentie nodig

NETGEAR biedt de ReadyDATA 516- en 5200-oplossingen voor block en opslag met hoge capaciteit. Karssies: “Het ReadyDATA OS 1.4-platform is geschikt voor organisaties met meer dan vijfhonderd werkplekken. ReadyData biedt een licentieloos model met real-time en cloudgebaseerde 'block-level replication' en deduplicatie, databescherming, rampenherstel, 'thin provisioning', onbeperkte snapshots, -caching voor een hoge performance en tot slot 'fail back' replicatie voor eenvoudig en snel rampenherstel. Dankzij de 'fail back'-technologie kun je actuele data alleen via replicatie terughalen. Cloud-replicatie van NETGEAR voorkomt dataverlies. Cio’s, it-managers en andere it-beslissers kunnen eerst de toepassing voor rampenherstel testen voordat deze live gaat. Resellers kunnen met ReadyDATA echte service-providers worden en data voor hun klanten opslaan en beheren.”

Warm bad

NETGEAR verkoopt zijn brede end-to-end infrastructuur portfolio geheel indirect zegt Karssies. “Met NETGEAR kunnen resellers hun klanten een complete end-to-end infrastructuur bieden. NETGEAR ondersteunt alle besturingssystemen en protocollen. Een BYOD-tablet dat op iOS, Android of Windows werkt kan met een draadloze client prima worden ondersteund door NETGEAR’s vaste, draadloze, opslag-, beheerde en onbeheerde switches. Resellers worden breed ondersteund via het Powershift Partner-programma. Daarbinnen is een Platinum en Platinum Plus-programma. NETGEAR-resellers kunnen gebruikmaken van dealregistratie, kwalitatieve lead-generatie en ondersteuning. Resellers, groot en klein, wordt een aantrekkelijk partnerprogramma geboden, met ondersteuning van een persoonlijke account manager en pre-sales engineer. Bij NETGEAR komt de reseller in een warm bad.”
 
Door: Witold Kepinski
 

Terug naar nieuws overzicht