Redactie - 29 april 2014

Software AG neemt mobiel beheerspecialist metaquark over


Het Duitse Software AG neemt voor een onbekend bedrag het bedrijf metaquark (met kantoren in Berlijn en Leipzig) over en integreert de mobiele applicatietechnologie van het bedrijf in zijn Intelligent Business Operations (IBO) en webMethods Business Process Management-platformen.

Met de mobiele oplossing van metaquark is het mogelijk mobiele gebruikers, apparaten en beveiligingsprofielen vanaf één centraal dashboard te beheren. Dit vereenvoudigt de distributie van apps en updates. De technologie voorziet tevens in monitoring-mogelijkheden, waardoor ontwikkelaars mobiel toegang hebben tot statistische gegevens en gebruiksrapporten. De mobiele oplossingen van Software AG stellen ontwikkelaars in staat om een enkele ‘native’ versie te bouwen van een mobiele applicatie die gebruikt kan worden op zowel iOS-, Android-, BlackBerry- en Windows Mobile-apparaten. Ontwikkelaars van mobiele applicaties kunnen hierdoor applicaties maken die draaien op verschillende platformen, maar deze vanuit een punt beheren.

Dankzij de integratie met het IBO-platform van Software AG, dat analytics en decision management biedt voor real-time applicaties, zijn organisaties in staat altijd en overal goed onderbouwde zakelijke besluiten te nemen. Dit kunnen zij doen op basis van real-time applicaties gericht op bijvoorbeeld Customer Experience Management (CEM) of the Internet of Things (IoT).

De mobiele technologie van metaquark is tevens geïntegreerd met het webMethods Business Process Management-platform van Software AG. In combinatie met IBO resulteert dit in een uitgebreide iBPMS-suite (intelligent Business Process Management) waarmee processen snel aangepast kunnen worden op basis van procesgedrag of big data. iBPMS voorspelt problemen, stelt preventieve maatregelen voor en voert automatisch dynamische procesveranderingen door aan de hand van actuele gebeurtenissen, aldus Wolfram Jost, CTO en Executive Board Member van Software AG: “De overname van metaquark en de integratie in de Software AG-suite is een belangrijke toevoeging aan onze ‘agility’-laag. Deze vernieuwende aanpak stelt gebruikers in staat overal, op elk mobiel apparaat en in een eenvoudige en veilige omgeving dynamische, intelligente processen te beheren en te reageren op veranderende markten, concurrenten en regelgeving.”

Met de toevoeging van de metaquark-technologie aan zijn suite zegt Software AG nu een oplossing voor elke organisatie te bieden die op zoek is naar een Mobile Enterprise Application Platform (MEAP). De Intelligent Business Operations-suite van Software AG is per direct beschikbaar.

Door: Witold Kepinski
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!