Redactie - 01 mei 2014

Rabobank: 'Bedrijven profiteren van snelle herstel van economie'


Bedrijven profiteren van het onverwacht snelle herstel van de economie. Dit stelt de Rabobank, die zijn sectorprognose voor 2014 tussentijds bijstelt. Voor alle sectoren behalve de gezondheidssector zijn de afzetverwachtingen beter dan een halfjaar geleden.

De Rabobank stelt dat niet alleen het uitvoervolume toeneemt, maar ook de binnenlandse bestedingen licht stijgen. Naar verwachting neemt het private investeringsvolume dit jaar met 4,75% toe. De particuliere consumptie krimpt dit jaar wel nog, naar verwachting met 1%. Dit is echter minder dan voorgaande jaren en minder dan eerder werd verwacht.

Steeds meer seinen op groen
“Eind vorig jaar waren we voorzichtig optimistisch over 2014. De verwachting is nu gerechtvaardigd dat het economisch herstel doorzet. In navolging van de exportgerichte sectoren industrie, groothandel en transport zien we dat ook voor de zakelijke dienstverlening, horeca en recreatie en de bouw de seinen steeds meer op groen staan”, aldus Paul Dirken, directeur Bedrijven bij Rabobank Nederland, in een toelichting.

De zakelijke dienstverlening profiteert volgens de Rabobank van een toename van bedrijvigheid in andere sectoren. Vooral ICT-dienstverleners zouden hier op dit moment al de vruchten van plukken.

WH

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!