Symantec Partner Programma update moet partners rijker maken
06-05-2014
Deel dit artikel:

Symantec Partner Programma update moet partners rijker maken


Symantec voert veranderingen in het partnerprogramma, in de vorm van twaalf nieuwe Symantec Solution Competencies.

Deze nieuwe competenties geven volgens Symantec aan partners de keuze om hun kennis te verdiepen in een bepaald oplossingsgebied of om hun capaciteiten in meerdere oplossingen uit te breiden voor bredere grip op de markt. Het bereiken van een Symantec Competency helpt bij het bepalen van de inzichtelijke-, ervarings- en oplossingsdeskundigheid van partners. Deze zijn van belang bij het oplossen van zakelijke uitdagingen van klanten.

Het streven van Symantec is tevens om partners voor oktober beter te belonen voor hun vermogen, prestaties en mate van toewijding aan het leveren van meerwaarde aan klanten. Door het vernieuwde partnerprogramma kunnen partners die uitblinken de volgende financiële en zakelijke voordelen ontvangen, zo belooft Symantec.

Opportunity Registration Program

Partners kunnen hun winstpotentieel met maar liefst 20 procent verhogen door middel van Symantec’s Opportunity Registration Program. Dit is beschikbaar voor partners die een competentie op Principal- of Expert-niveau behalen en verkoopkansen identificeren, uitwerken en omzetten in daadwerkelijke sales voor bepaalde producten en diensten

Rebates

Growth Accelerator Rebate: dit is beschikbaar voor partners die investeren in het bereiken van Expert-competenties. Het biedt partners de mogelijkheid om tot 8 procent korting te verdienen door het bereiken en overtreffen van omzetdoelstellingen;

Renewals

Een nieuw Renewals Performance Incentive biedt partners die meer dan één Expert-competentie hebben behaald en die renewal-doelstellingen behalen of overtreffen, tot 2 procent korting op de totale renewal business;

Partners die één of meer Expert-competenties bezitten kunnen in aanmerking komen voor Development Funds. Deze kunnen zelfs oplopen tot 5 procent voor gekwalificeerde leden van het Platinum-programma.

Naast de financiële voordelen krijgen alle partners toegang tot zowel een uitgebreider aanvangsportfolio, als voordelen op het gebied van verkoop, marketing en technische kennis. Deze voordelen zijn speciaal ontworpen om partners te helpen de vraag, het adoptieproces en de verkoopcyclus te versnellen en meer succes te behalen. Partners die investeren in het bereiken van minimaal één Expert-competentie ontvangen tevens Market Intelligence Reports. Deze geven inzicht in het koopgedrag van klanten.

Overgangsperiode

Symantec zegt nu in een overgangsperiode te zitten waarin partners de eisen en voordelen van het vernieuwde partnerprogramma mogen beoordelen. Tijdens deze overgangsperiode zal Symantec zijn partners ook ondersteunen bij het doorvoeren van veranderingen met als doel een goede positionering van de partners, zodat zij optimaal kunnen profiteren van het partnerschap met Symantec. Partners van Symantec kunnen PartnerNet bezoeken om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van het programma.

Door: Witold Kepinski
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security