Trend Micro lanceert Worry-Free Business Security 9.0 voor MKB'ers
06-05-2014
Deel dit artikel:

Trend Micro lanceert Worry-Free Business Security 9.0 voor MKB'ers


Trend Micro kondigt een upgrade aan van zijn Worry-Free Business Security-oplossing voor MKB-organisaties. Worry-Free 9.0 biedt complete bescherming van de gebruiker, inclusief mobile device security en een optie voor beheer vanuit de cloud.

BYOD en consumerization of IT zijn tegenwoordig realiteit voor bijna alle MKB-organisaties in Nederland. Volgens wereldwijde cijfers van IDC nam onder andere het gebruik van privételefoons voor zakelijke doeleinden bij kleine bedrijven in de Verenigde Staten toe van 53 procent in 2012 naar 88 procent in 2013. Het gebruik van privétablets steeg van 30 procent in 2012 naar 56 procent in 2013*. Niet voor niets, want uit onderzoek van Forrester blijkt dat 70 procent van de bedrijven daadwerkelijk de winst heeft zien stijgen door de implementatie van BYOD.

Keerzijde
Er is echter ook een keerzijde. Bijna de helft van de organisaties met een BYOD-programma is slachtoffer geworden van cybercrime via mobiele apparaten. Eerder dit jaar maakte Trend Micro al bekend dat het aantal risicovolle mobiele malware-applicaties de grens van twee miljoen heeft bereikt. Een half jaar geleden was dit nog een miljoen. PC-malware heeft er 22 jaar over gedaan om dit aantal te bereiken. Deze bevindingen laten de groeiende behoefte zien van het MKB naar bescherming van alle endpoints.

“Deze oplossing is voor het MKB een antwoord op het toenemend gebruik van privétoestellen op de werkvloer en de daaraan gekoppelde risico’s. Een trend die ook in Nederland niet te stoppen is en zich juist verder ontwikkelt door de opkomst van nieuwe mobiele apparaten”, zegt Tonny Roelofs, Country Manager Trend Micro Nederland.

Vernieuwde opties
Worry-Free Business Security 9.0 biedt een aantal vernieuwde opties zoals:

  • Integratie met Microsoft Exchange ActiveSync om gemakkelijk alle mobiele apparaten te beheren
  • Verbeterd security-beleid, inclusief Remote Wipe en Device Acces-beheermogelijkheden om op afstand veilig data te wissen van het mobiele apparaat indien het gestolen is of bij een datalek.
  • Ondersteuning voor Windows 8.1, Microsoft Exchange 2013 en verbeterde security voor Mac-platformen
  • Algemene verbeteringen in het gebruiksgemak, detectie en performance van de oplossing

Channel-partners
Speciaal voor channel-partners biedt Trend Micro Worry-Free Remote Manager, een op cloud-gebaseerde tool voor het centraal beheren van on-premise en hosted security-klanten om zo de management- en servicekosten nog verder te reduceren.

WH
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security