Eerste Nederland FinTech Hackathon vindt in juli plaats
08-05-2014
Deel dit artikel:

Eerste Nederland FinTech Hackathon vindt in juli plaats

Rabobank organiseert samen met Ordina, UtrechtInc, TNO en Economic Board Utrecht (EBU) de eerste FinTech Hackathon van Nederland. De organisatoren willen met deze hackathon technisch creatieve mensen een podium bieden om met hun innovatieve ideeën de financiële sector op haar kop te zetten. De hackathon vindt plaats van vrijdag 4 tot en met zondag 6 juli 2014.

De Financiële Technologie (FinTech) industrie is momenteel één van de snelst groeiende industrieën. De Rabobank en haar partners zien het belang van deze industrie in en willen zowel innovatie als ondernemerschap in de sector stimuleren. De bank heeft daarom samen met partners het initiatief genomen de eerste Dutch FinTech Hackathon te organiseren. UtrechtInc zorgt voor de locatie op het Utrechtse Sciencepark, die compleet wordt omgebouwd tot een ware hackathon beleving.

Uitdagende 48 uur
48 uur lang krijgen zelf samengestelde teams de tijd met hun creativiteit aan de slag te gaan. Ze gaan met elkaar de strijd aan om de beste en meest innovatieve oplossing te ontwikkelen. Het thema is gericht op nieuwe en alternatieve manieren van lenen en financieren. Deelnemers krijgen tijdens de hackathon openbare of gesimuleerde data en zogenaamde API’s tot hun beschikking gesteld.

Om het beste resultaat te bereiken, krijgen de teams tijdens de hackathon ondersteuning van een aantal experts uit de FinTech industrie. De nieuwe ideeën die uit deze hackathon voortvloeien worden na de 48 uur door een jury van financieel en technische deskundigen beoordeeld op levensvatbaarheid en innovatiekracht.

Geldprijs
“Het team met het meest solide en innovatieve voorstel, ontvangt een geldprijs van vijfduizend euro. Daarnaast zijn er ook iPads te winnen. Eventueel kan het winnende team ook gebruik maken van het ondernemerschapsprogramma UtrechtInc om hun idee in de praktijk uit te werken”, legt Harrie Vollaard, manager Innovatie Rabobank, uit.

De organisatoren van het event willen voorkomen dat goede ideeën na de hackathon verloren gaan. “Wij kijken mee met de teams en doen hierdoor inspiratie op voor onze eigen toekomstige projecten. Ook de teams die niet in de prijzen vallen, kunnen zo desondanks van grote waarde zijn voor de financiële sector”, vertelt Harrie. Voor teams die de prijs niet binnen slepen gaan er wellicht via andere wegen deuren open voor hun ideeën.

Aanmelden
De Dutch FinTech Hackathon nodigt ontwikkelaars, programmeurs, webdevelopers, ondernemers en studenten deel te nemen aan de hackathon. Teams kunnen zich uiterlijk op 22 juni 2014 aanmelden voor de wedstrijd. Een beperkt aantal plaatsen is beschikbaar. Van alle inzendingen worden daarom de beste teams geselecteerd. Gedurende de twee hackathon-dagen kunnen deelnemers daarnaast lezingen en workshops. Tijdens het evenement is er eveneens de gelegenheid te netwerken en kennis uit te wisselen met andere experts.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security