Imtech ICT moderniseert ICT-omgeving Koninklijke Wagenborg met NetApp, Cisco en VMware
12-05-2014
Deel dit artikel:

Imtech ICT moderniseert ICT-omgeving Koninklijke Wagenborg met NetApp, Cisco en VMware


Scheepvaart- en transportonderneming Koninklijke Wagenborg kiest voor een ontwerp van Imtech ICT: een nieuwe infrastructuur op basis van een FlexPod architectuur, bestaande uit bouwstenen van NetApp, Cisco en VMware.

De ICT-omgeving van Wagenborg ondersteunt de wereldwijde activiteiten centraal vanuit Delfzijl. De communicatie tussen de verschillende vestigingen, schepen, klanten, leveranciers en applicaties, zoals het financieel systeem, draait op deze infrastructuur. Dit geldt eveneens voor de zelfontwikkelde applicatie voor bevrachting, fleet- en crew management van de 180 schepen in de Wagenborg vloot.

De bestaande omgeving voldeed niet meer aan de eisen op het gebied van uitbreidbaarheid, beschikbaarheid en flexibiliteit. Daarom vroeg Wagenborg Imtech ICT een strategisch plan voor een nieuwe ICT-omgeving te ontwikkelen. Naast de huidige activiteiten moest de nieuwe omgeving ook rekening houden met ontwikkelingen rondom BYOD, Het Nieuwe Werken en Disaster Recovery. Daarnaast had Wagenborg een goede analyse gemaakt van de mogelijkheden van cloud computing. Uiteindelijk werd er gekozen voor de FlexPod architectuur.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht