Redactie - 12 mei 2014

Symantec pakt Advanced Threat Protection op nieuwe manier aan

Symantec kondigt een nieuwe aanpak aan voor ‘Advanced Threat Protection’ (ATP). Het bedrijf introduceert een geïntegreerd stappenplan met innovatieve beveiligingsoplossingen om complexe problemen van klanten op te lossen.

Kenmerkend voor de aanpak zijn twee nieuwe diensten: Symantec Managed Security Services - Advanced Threat Protection en Symantec Advanced Threat Protection Solution. Deze programma’s voorkomen cyberaanvallen door meldingen en kennis van eerdere aanvallen te combineren. Bedrijven die werken met deze programma’s profiteren van de samenwerking tussen meerdere beveiligingsprogramma’s en -technieken.

De nieuwe ATP-inspanningen worden gevoed met input over bedreigingen vanuit de bestaande e-mail- en internetbeveiligings- en endpointoplossingen. Deze input is afkomstig van maar liefst 200 miljoen endpoints, 8,4 miljard e-mailberichten en 1,7 miljard websiteverzoeken per dag.

In juni 2014 lanceert Symantec tevens Symantec Managed Security Services -Advanced Threat Protection (MSS-ATP) als onderdeel van de nieuwe ATP-aanpak. Dit is een beheerde dienst die de tijd die nodig is voor het opsporen van en reageren op beveiligingsrisico’s significant reduceert. De dienst reageert op beveiligingsincidenten door de endpoint-beveiliging met producten van externe netwerkbeveiligingsleveranciers te integreren.

Het resultaat is een datapakket dat klanten in de gelegenheid stelt snel en effectief grip te krijgen op onbekende en zero-day aanvallen die de traditionele beveiligingsoplossingen ontwijken, zodat zij deze kunnen herstellen. Door serieuze bedreigingen te herkennen en voorrang te geven, kunnen IT-organisaties valse meldingen en onnodige kosten reduceren. Bovendien zijn ze ervan verzekerd dat ze op deze manier beveiligingsmaatregelen maximaliseren, aldus Symantec.

Symantec’s Advanced Threat Protection Alliance bestaat uit een ecosysteem van netwerkbeveiligingspartners. Momenteel bestaat het uit: Check Point Software Technologies, Palo Alto Networks en Sourcefire (nu een onderdeel van Cisco). Dit ecosysteem helpt gebruikers om zich zo nog beter en sneller te weren tegen de meest kritieke incidenten, zo beweert Symantec.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!