Redactie - 12 mei 2014

A10 Networks presenteert financiële resultaten eerste kwartaal 2014


A10 Networks, gespecialiseerd in application networking, maakt de financiële resultaten over het eerste kwartaal bekend. Dit kwartaal eindigde op 31 maart 2014. De totale omzet van het bedrijf groeide met zo'n 55% naar een record van $45,7 miljoen, in vergelijking met $29,6 miljoen in het eerste kwartaal van 2013.

"Het eerste kwartaal was een sterk begin van het jaar voor A10 Networks en wij zijn blij met de behaalde resultaten", zegt Lee Chen, President en Chief Executive Officer van het bedrijf. "In ons eerste kwartaal als beursgenoteerd bedrijf, hebben wij voor het derde achtereenvolgende kwartaal een recordomzet gerealiseerd, met dit keer 55% omzetgroei en 200 nieuwe klanten."

Application networking platform
"Wij verstoren de markt met ons nieuwe generatie application networking platform, gebaseerd op ACOS, dat een uitzonderlijke performance/prijs, betrouwbaarheid en flexibiliteit biedt", vervolgt Chen. "Andere belangrijke succesfactoren zijn het softwaregebaseerde platform dat wij de afgelopen acht jaar hebben ontwikkeld, het voor klanten gunstige licentiemodel en de kwaliteit van onze klantenservice. Daardoor bevinden wij ons nu in een sterke positie om door te blijven groeien en het marktleiderschap in de application networking markt te vergroten."

Het GAAP nettoverlies van A10 Networks bedroeg over het eerste kwartaal van 2014 $ 5,1 miljoen, in vergelijking met $ 8,5 miljoen in het eerste kwartaal van 2013. Het non-GAAP nettoverlies over het eerste kwartaal van 2014 bedroeg $ 3,3 miljoen in vergelijking met $ 4,7 miljoen het jaar ervoor.

Beursgang
A10 Networks rondde in het eerste kwartaal van 2014 zijn beursgang ter waarde van $193 miljoen af. Het bedrijf heeft daarnaast een hele reeks nieuwe producten geïntroduceerd. Denk hierbij aan de introductie van de Thunder TPS Series, de eerste afzonderlijke oplossingen voor netwerkbrede DDoS-bescherming van A10 Networks. Een ander voorbeeld is de introductie aCloud Services Architecture en bijbehorende producten ter ondersteuning van nieuwe generatie Infrastructuur-as-a-Service (IaaS) cloud datacenter architecturen.

Daarnaast introduceerde A10 Networks het nieuwe A10 Affinity Partner Programma in Noord-Amerika. Ook lanceerde het bedrijf de eerste 100 Gigabit Ethernet ADC voor laag 4-7 services. Het productassortiment van A10 Networks is uitgebreid met vier nieuwe Thunder Series modellen, flexibele 10GbE/40GbE/100GbE interfaces en een verwerkingscapaciteit tussen de 40Gbps tot 150 Gbps

Benoeming van Terrence Gareau
Terrence Gareau is afgelopen kwartaal benoemd tot Principal Research Scientist. Gareau gaat het A10 Networks security engineering en response team versterken. Zij bieden klanten die een ADC (Application Delivery Controller), CGN (Carrier Grade Networking) en afzonderlijke DDoS (Distributed Denial of Service) oplossing gebruiken, diepgaand onderzoek en advies op het gebied van DDoS.

Het bedrijf ontving tot slot een IPv6 Ready Gold Logo certificering ontvangen, die bevestigt dat de Thunder CGN, Thunder HVA en AX CGN productlijnen van A10 Networks, voldoen aan de eisen van de IPv6 Logo Commissie (v6LC) en ook 100% voldoen aan de testspecificaties daarvoor.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!