Gemiddeld bedrijf krijgt iedere tien minuten malware over de vloer
12-05-2014
Deel dit artikel:

Gemiddeld bedrijf krijgt iedere tien minuten malware over de vloer


De hoeveelheid malware is vandaag de dag enorm. Ook bedrijven worden hierdoor met grote regelmaat door malware getroffen. Organisaties worden gemiddeld iedere tien minuten met malware geconfronteerd.

Dit blijkt het 2014 Security Report van Check Point. De cijfers tonen aan dat bedrijven iedere dag digitale risico's lopen. Zo wordt in een gemiddeld bedrijf iedere minuut door een werknemer een malafide website bezocht. Iedere 49 minuten wordt daarnaast gevoelige informatie van het bedrijf verstuurt naar een systeem buiten de organisatie.

Malware
Bedrijven worden ook veel geconfronteerd met malware. Iedere 10 minuten downloadt binnen een gemiddelde organisatie iemand malware naar zijn systeem. In de meeste gevallen gaat het hierbij om malware die bekend is bij anti-virus- en antimalware-oplossingen. Iedere 27 minuten wordt echter een onbekende malware-variant gedownload. Deze komen niet in de databases van beveiligingsoplossingen voor en zijn hierdoor moeilijker op te sporen.

Iedere 24 uur wordt binnen een gemiddeld bedrijf een machine met een bot geïnfecteerd. De machine wordt in dit geval opgenomen in een botnet, een netwerk van geïnfecteerde systemen dat tot de beschikking staat van een cybercrimineel. De crimineel kan dit netwerk inzetten om grootschalige cyberaanvallen uit te voeren. Denk hierbij aan Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen waarmee websites en servers onbereikbaar kunnen worden gemaakt. Botnets kunnen ook worden gebruikt om spam te verspreiden.

Rapport
Het 2014 Security Report van Check Point is hier te vinden.

WH
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security