Salesforce en Appsterdam organiseren hackathon
12-05-2014
Deel dit artikel:

Salesforce en Appsterdam organiseren hackathon


Het CRM-platform Salesforce.com roept developers op een mobiele ‘killer app’ te maken tijdens de Salesforce1 World Tour hackathon. Het evenement wordt samen georganiseerd met de app developersorganisatie Appsterdam en vindt 27 mei 2014 plaats in de RAI in Amsterdam. In de ‘Developer Zone’ kunnen ontwikkelaars, UI/UX-specialisten en -designers van elk niveau hun kunsten vertonen op het Salesforce1 platform. Daarnaast is het mogelijk kennis te delen en ervaringen uit te wisselen met de Benelux Salesforce Developer Group.

Het Salesforce1 Platform maakt het mogelijk enterprise apps te bouwen met point en klik-technologie, zodat ook niet-techneuten snel apps kunnen maken. Salesforce1 is het meest vertrouwde cloud-platform ter wereld. Tijdens de Salesforce1 World Tour wordt getoond hoe organisaties het ontwikkelen en uitrollen van bedrijfskritische applicaties kunnen versnellen. Doordat het platform open is, kan iedereen apps ontwikkelen die aansluiten op de wensen, behoeften en eisen van hun klanten.

Doel van de hackathon
Het thema van deze hackathon is de veranderingen in het sociale zekerheidstelsel. Met ingang van 2015 draagt de rijksoverheid de verantwoordelijkheid voor de uitvoering van een aantal taken uit de Algemene Wet Bijzondere Kosten (AWBZ) en de Wet op de Jeugdzorg en de Participatiewet over aan gemeenten. De hackathon speelt hierop in door deelnemers uit te dagen apps te ontwikkelen die gemeentes hierbij kunnen helpen. Mogelijke aandachtsgebieden zijn de omgang met de burgers (de ‘keukentafelgesprekken’), verzekeraars en zorginstellingen, het beheren en alloceren van middelen e.d.

In de Developer Zone hebben ontwikkelaars gratis toegang tot de bibliotheek met alle technische boeken over het Salesforce1 Platform. De inzendingen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit mensen van Appsterdam, KPMG, salesforce.com en de Gemeente Amsterdam en de winnaar wordt direct op 27 mei bekendgemaakt. Ga voor meer informatie naar www.salesforce.com/nl of volg @appsterdam en @Salesforce_NL op Twitter. Volg het event met de hashtag #SF1NL en de ontwikkelingen omtrent de hackathon en Developer Zone met #devzoneSF1.

Webcast
De hackathon is de hele dag live te volgen via een webcast, verzorgd door het Top Names-team van Fast Moving Targets. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Appsterdam.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security