Redactie - 13 mei 2014

Seagate lanceert nieuwe draadloze opslagapparaten


Seagate Technology, wereldwijd leverancier van opslagoplossingen, lanceert drie nieuwe draadloze storage-devices. De drie Seagate Wireless Plus-apparaten voor mobiele opslag bieden een capaciteit van respectievelijk 500 GB, 1 TB en 2 TB. Daarnaast integreren deze apparaten direct met cloud-diensten als Dropbox en Google Drive.

De Seagate Wireless Plus-harde schijven zijn ontworpen om de beperkte opslagruimte op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets uit te breiden. De capaciteit van de devices in de Seagate Wireless Plus-serie is vele malen groter dan de grootst beschikbare opslagruimte op smartphones en tablets.

Draadloos bestanden opslaan
De Seagate Wireless Plus-serie is voorzien van een nieuwe optie om bestanden draadloos op de drive op te slaan via de geüpdatet Seagate Media-app. Ook is het mogelijk bestanden over te zetten naar cloud-diensten als Dropbox en Google Drive.

“Steeds vaker beschikken externe opslag-devices over een draadloze verbinding. De gebruiker profiteert hiermee op zijn of haar mobiele apparaten – die beperkt zijn in hun opslagmogelijkheden – van een grote capaciteit en eenvoudig delen”, zegt Ross Rubin, principal analyst bij Reticle Research. “Nu populaire cloud-opslagdiensten zijn geïntegreerd, ontstaat er een waardevolle brug naar nog meer content.”

Ook zonder netwerktoegang beschikbaar
Dankzij de mogelijkheid bestanden op de Seagate Wireless Plus-apparaten te synchroniseren met een bestaande cloud-opslagdienst, zijn bestanden ook zonder netwerktoegang beschikbaar. De Seagate Media-app creëert je eigen Dropbox- of Google Drive-map, zodat bestanden altijd bij de hand zijn. Zodra de netwerkverbinding is herstelt worden de bestanden automatisch gesynchroniseerd.

De Seagate Wireless Plus-mobiele-storageapparaten hebben een acculevensduur van maximaal tien uur en voorzien in hun eigen wifi-signaal om toegang tot de drives mogelijk te maken. De drives zijn verkrijgbaar in een versie van 2 TB voor een adviesprijs van 199,99 euro (inclusief btw) en 1 TB voor een adviesprijs van 159,99 euro (inclusief btw). De versie met een capaciteit van 500 GB is verkrijgbaar op Seagate.com voor de adviesprijs van 129,99 euro (inclusief btw).

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!