Verpleeghuis Willibrord ondersteunt personeel met 70 Mobotix camera's
21-05-2014
Deel dit artikel:

Verpleeghuis Willibrord ondersteunt personeel met 70 Mobotix camera's


Het nieuwe verpleeghuis Willibrord in Middelburg zet ruim 70 Mobotix camera's in om het personeel te ondersteunen bij het verlenen van zorg. Het personeel hoeft hierdoor alleen zorg te verlenen wanneer dat echt nodig is. Dat geeft de bewoners meer rust en ontlast het personeel van onnodige controlemomenten.

Verpleeghuis Willibrord is een woonvoorziening voor ouderen in het centrum van Middelburg, bestaande uit 3 woningen met elk 6 tot 8 bewoners en 39 appartementen voor mensen met lichamelijke klachten. Het project bij verpleeghuis Willibrord is één van de eerste projecten in Nederland waar de MxActivitySensor videosoftware wordt gebruikt.

Beelden automatisch opslaan
Dit systeem zorgt er automatisch voor dat alleen beelden worden opgeslagen of een alarm wordt geactiveerd als er daadwerkelijk iets belangrijks in het beeld gebeurt. Daarvoor zijn de hoge resolutie camera's van Mobotix geïntegreerd met een zorgsysteem van Ascom. De cameratoepassing voor verpleeghuis Willibrord is bedacht door adviseur Peter Morsink, in samenwerking met distributeur CNI Europe en geïnstalleerd door Wolter & Dros.

In verpleeghuis Willibrord zijn met toestemming van de bewoners in alle appartementen en gangen Q24 camera's aan het plafond geïnstalleerd. Dankzij een 360-graden hoge resolutie lens kan deze een hele ruimte scherp in de gaten houden, waardoor in zo'n project minder camera's nodig zijn in vergelijking met andere leveranciers.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Video