Redactie - 21 mei 2014

SIDN en Vereniging van Registrars zetten samenwerking voort


SIDN en Vereniging van Registrars zetten hun samenwerking voort. Roelof Meijer (directeur SIDN), Erik Logtenberg (voorzitter bestuur VvR) en Flip Keijzer (secretaris bestuur VvR) hebben hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Het samenwerkingscontract heeft een looptijd van drie jaar. In de afgelopen jaren hebben SIDN en de Vereniging van Registrars op diverse dossiers nauw samengewerkt. Zo is onder meer gewerkt aan het prijs- en facturatiebeleid, het vermelden van resellers in de WHOIS en het uit quarantaine halen van domeinnamen.

Operationele ondersteuning
Daarnaast hebben de VvR-commissies op het gebied van juridische zaken, marketing en techniek, SIDN operationeel ondersteund. Begin dit jaar hebben SIDN en de VvR de samenwerking wederzijds geëvalueerd en afspraken gemaakt om deze verder te verbeteren. Op basis daarvan is besloten de samenwerkingsovereenkomst te verlengen.

“De verlenging van de overeenkomst geeft aan dat SIDN en de VvR in de samenwerking stappen hebben gemaakt. We hebben de afgelopen jaren intensief samengewerkt aan een aantal cruciale dossiers. Daarbij waren wij het niet altijd met elkaar eens, maar bleek wel duidelijk de meerwaarde van een orgaan dat de belangen van het registrarveld op deze manier behartigt. De registrars zijn onze schakel met de markt en behoren om die reden tot onze belangrijkste stakeholders”, aldus Roelof Meijer, directeur SIDN.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!