Redactie - 22 mei 2014

Fortinet lanceert nieuwe Next Generation Firewall


Fortinet, leverancier van netwerkbeveiliging, lanceert een nieuwe Next Generation Firewall onder de naam FortiGate-1500D. Deze FortiGate beschermt klanten tegen cyberbedreigingen.

De FortiGate-1500D maakt een complete sturing van de content, de applicaties en het gedrag van toestellen en gebruikers mogelijk. Dat stelt de beheerders in staat om bedreigingen snel op te merken en ze een halt toe te roepen. De FortiGate telt 10 GbE- (SFP+) en 32 GbE-poorten in een bijzonder compacte (2U) applicatievorm met hoge dichtheid. Het grote aantal GbE-poorten van de FortiGate-1500D geeft bedrijven de flexibiliteit om aan veranderende behoeften op het vlak van netwerkarchitectuur tegemoet te komen.

Doorvoer van 80 Gbps
De firewall maakt een doorvoer van 80 Gbps mogelijk. De FortiGate-1500D heeft een 11 Gbps intrusiepreventie en is vijf keer sneller dan welke andere firewall van de volgende generatie met een vergelijkbare prijs.

De firewall maakt gebruik van de nieuwste FortiASIC NP6 netwerkprocessor en CP8 contentprocessor om kwaadaardige content op te sporen bij snelheden van meerdere gigabits per seconde, zonder dat dit de beschikbaarheid of de prestaties van het netwerk aantast. Tegelijk wordt de wachttijd gereduceerd tot 3 microseconde.

FortiGuard Subscription Services
De FortiGate-1500D wordt via de FortiGuard Subscription Services geactualiseerd. De dienst levert dankzij FortiGuard Labs real time een geautomatiseerde, up-to-date beveiliging tegen de nieuwste bedreigingen.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!