Redactie - 23 mei 2014

'Internet Explorer bevat al maanden een ernstig beveiligingslek'


Bedrijven die Internet Explorer gebruiken om werknemers op internet te laten surfen doen er verstandig aan de komende tijd een andere webbrowser te gebruiken. De webbrowser van Microsoft blijkt namelijk al maanden een ernstig beveiligingslek te bevatten.

Het gaat om een beveiligingsgat in Internet Explorer 8 dat aanvallers de mogelijkheid geeft de rechten van een ingelogde werknemer over te nemen. De cybercrimineel krijgt hierdoor toegang tot het systeem van de werknemer en kan daarnaast op dit systeem eigengemaakte (kwaadaardige) software laten draaien.

Al maanden bekend
Het probleem is al maanden geleden is ontdekt door TippingPoint. Dit bedrijf zegt Microsoft in oktober 2013 van het beveiligingslek op de hoogte te hebben gesteld. Microsoft heeft tot nu toe echter nog geen maatregelen genomen.

Het Zero Day Initiative (ZDI) maakt het beveiligingsgat daarom nu openbaar. ZDI is een initiatief dat bedrijven 180 dagen de tijd geeft beveiligingslekken te dichten. Zodra deze periode is verstreken publiceert ZDI details over een beveiligingsprobleem online in een poging het bedrijf alsnog tot actie te dwingen.

Internet Explorer 8
Internet Explorer 8 is beschikbaar voor Windows XP, 7 en 8.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!