Redactie - 28 mei 2014

VASCO koopt Risk IDS en breidt portfolio authenticatie technologie uit

VASCO Data Security International, speler op het gebied van authenticatie, digitale handtekeningen en identiteitsmanagement, kondigt aan dat het bedrijf een definitief akkoord heeft bereikt om Risk IDS te acquireren.

Risk IDS levert authenticatieoplossingen aan de globale bankwereld met een focus op online transactie risicomanagement en intelligente authenticatie beslissingsoplossingen. De basistechnologie, Dynamic Challenge Platform, is geoptimaliseerd voor stabiliteit en hoog volume. Het platform is ontwikkeld om het profiel van een gebruiker die toegang tot het systeem vraagt op basis van het risicoprofiel dat met de transactie geassocieerd is, te evalueren. Het bestaat uit een real-time analyse engine die gebruik maakt van regel- en statistische technieken waardoor de kans om fraude real time op te sporen, verbeterd wordt.  VASCO zal de authenticatietechnologie van Risk IDS in de toekomst integreren in hun productaanbod.

Risico gebaseerde authenticatie voorziet in een flexibeler authenticatieproces waardoor hogere risico profielen te maken krijgen met zwaardere voorwaarden. Zodra het risicoprofiel hoger is, stelt het de applicatie in staat naar extra verificatiegegevens te vragen zoals locatie gebruiker, kenmerken apparaat, bedrag transactie etc. Deze methode zorgt ervoor dat de gepaste mate van authenticatie wordt toegepast. Bij een lager veiligheidsniveau wordt het proces vergemakkelijkt. Indien nodig, zullen zeer transparant meer stringente methodes worden toegepast om fraude te voorkomen.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!