Redactie - 29 mei 2014

HP profiteert het meest van oplevende serververkoop in EMEA-regio


De verkoop van servers in de EMEA-regio trok in het eerste kwartaal aan met een groei van 2,5 procent naar een omzet van 3 miljard dollar. Er werden 547,900 eenheden verkocht, 6.1 procent minder dan een jaar eerder. Wereldwijd zakte de omzet met 4,1 procent. Dit meldt onderzoeksbureau Gartner.

De verkoop in West-Europa steeg met 6,7 procent. De verkoop in Oost-Europa daalde met 14,5 procent en in het Midden-Oosten met 3,6 procent.

HP wist als sterkste te groeien met 5,1 procent vooral ten koste van IBM en Dell. De omzetgroei van x86 servers steeg met 3,4 procent. De omzet uit RISC/Itanium UNIX daalde met 3,4 procent. De omzet uit andere type servers groeide met 8,6 procent.

Wereldwijd

HP blijft leiden gevolgd door IBM, Dell, Cisco en Fujitsu. HP heeft nu in de servermarkt wereldwijd een marktaandeel van 25.5 procent. Daarna volgt IBM met 19,8 procent en Dell met 17,9 procent.

De drie vendors maakten wereldwijd wel minder omzet. IBM zag de omzet met 25,6 procent dalen. Dell zag een omzetdaling van 5,5 procent. HP noteerde 2,3 procent minder omzet. Alleen Cisco scoorde meer omzet met zijn UCS servers.

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!