Nederland was in mei 2014 een groot exportland van Phishing diensten
29-05-2014
Deel dit artikel:

Nederland was in mei 2014 een groot exportland van Phishing diensten


Nederland was in de maand mei een groot exportland van Phishing diensten zo blijkt uit het RSA Fraud Report van mei 2014.

RSA heeft diepgaand onderzoek gedaan naar een aanbieder van de spyware-software 'TampStealer'. Dit is een zeer geavanceerde set spyware-applicaties die online te koop is. Het bijzondere van deze aanbieder is dat hij de software gewoon in het openbaar aanbiedt. Zo adverteert hij op diverse sociale media, waaronder Facebook, en op fora. Dit gaat in tegen de trend van de laatste jaren waarin cybercriminelen steeds vaker underground opereren.

RSA ontdekte 52.554 phishing-aanvallen in april 2014. Dat is een toename van 24 procent vergeleken met maart 2014.

Op basis van het aantal phishing-aanvallen wordt geschat dat bedrijven wereldwijd in april 448 miljoen dollar hebben verloren.

Nederland is na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk wederom het derde doelwit van phishing-aanvallen wereldwijd.

Nederland staat wereldwijd op een gedeelde derde plaats met Italië als het gaat om het hosten van phishing-sites.

RSA, de security-divisie van EMC, brengt maandelijks een Fraud Report uit met bevindingen uit cyberspace van de maand daarvoor. Door deze gegevens maandelijks te onderzoeken, te analyseren en in kaart te brengen, ontstaat een schat aan informatie en is RSA in staat vroegtijdig trends te herkennen.

Via deze link vindt u het RSA Fraud Report van mei 2014.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security