Xamarin 3 is beschikbaar voor developers

Xamarin 3 is beschikbaar voor developers

Xamarin 3 is beschikbaar voor developers

02-06-2014

Xamarin 3 is beschikbaar voor developers


Xamarin, leverancier van mobiele applicatie-ontwikkelingsoftware, heeft Xamarin 3 gelanceerd. Xamarin 3 bestaat uit een set tools dat voor de 625.000 wereldwijde Xamarin-ontwikkelaars makkelijker maakt om native apps voor iOS, Android en Windows devices te bouwen.

De grote nieuwe toevoeging is Designer voor iOS, waarmee ontwikkelaars sneller lay-out van geavanceerde gebruikersinterfaces kunnen ontwikkelen en live-previews kunnen bekijken, aldus Nat Friedman, Xamarin mede-oprichter en CEO, in een blogpost .

Designer voor iOS is een alternatief voor Apple's Xcode Interface Builder en is naadloos geïntegreerd met de Xamarin Studio ontwikkelomgeving en Microsoft Visual Studio.

Ook nieuw is Xamarin.Forms, een library waarmee ontwikkelaars gebruikersinterfaces voor iOS, Android en Windows Phone kunnen bouwen met een gemeenschappelijke code geschreven in Microsoft's C # programmeertaal.

Overname

Ondertussen heeft Xamarin de Visual Studio-divisie van Clarius Consulting, een Argentijnse. Net ontwikkelaar gekocht. Clarius levert ingebouwde Visual Studio extensies voor grote klanten, waaronder ook Microsoft.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht