Redactie - 03 juni 2014

Nederlandse politie onderzoek cybercrime onder ZZP'ers


Op welke wijze kan cybercrime onder ZZP'ers worden teruggedrongen? Dit gaat de Nederlandse politie onderzoeken. De politie wil de resultaten van het onderzoeken gebruiken om zijn beleid aan te scherpen en beter af te stemmen op de praktijk.

Het onderzoek moet in kaart gaan brengen in welke mate bedrijven actief zijn op internet (via bijvoorbeeld een website of een webshop) en hoe vaak zij via internet met criminaliteit in contact komen. Ook is de politie benieuwd welke preventieve stappen bedrijven nemen om de kans op cybercrime te minimaliseren.

Aangifte
Daarnaast wil de Nederlandse politie in kaart brengen welke stappen bedrijven nemen indien zij tegen cybercrime aanlopen. Zo is op dit moment onduidelijk hoeveel bedrijven daadwerkelijk aangifte doen, waardoor ook de omvang van het probleem onduidelijk is. De politie wil ook weten hoe bedrijven het proces rond aangifte doen ervaren, zodat dit proces waar nodig kan worden verbeterd.

Ondernemers zijn daarom via een uitnodiging gevraagd deel te nemen aan het onderzoek rond cybercrime, dat bestaat uit een online vragenlijst. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het lectoraat Cybersafety van NHL Hogeschool en de Politieacademie.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!