Redactie - 06 juni 2014

HP bouwt OpenStack Public Cloud Datacenter in Ierland


HP Ierland kondigt investeringen aan in OpenStack cloud-diensten in de nieuwe state-of-the-art vestiging in Ballybrit, Galway. De vestiging is momenteel in aanbouw en is naar verwachting volgend jaar klaar.

Deze investering in Galway is een onderdeel van de plannen van het bedrijf om het wereldwijde bereik van de HP Helion portfolio van cloud-producten en diensten uit te breiden. Het HP Cloud Research en Development (R&D) team in Galway heeft een grote rol gespeeld in het leveren van HP's public cloud ,een van de grootste-OpenStack gebaseerde public clouds in de wereld. Het uitgebreide R&D team gaat zich richten op het bouwen van het HP Helion portfolio van cloud-producten en diensten, ook op basis van OpenStack technologie en Cloud Foundry. HP Helion stelt organisaties in staat om workloads in hybride IT omgevingen te bouwen, te beheren en te gebruiken.

Onderdeel van deze investering is ondermeer een toevoeging van ongeveer 100 high-tech banen aan het HP cloud R&D team in Galway. De nieuwe banen worden ondersteund door de overheid via de IDA Ireland. De nieuwe werknemers gaan HP haar zakelijke klanten helpen met cloud-planning, implementatie en operationele behoeften. Ook zullen zij ook actief lid worden van de OpenStack community, om een bijdrage te leveren aan: blauwdrukken, nieuwe codes, bug fixes en code reviews. Verder zullen de nieuwe werknemers ook snel met zakelijke HP klanten gaan zitten voor om te kijken naar de inzet van OpenStack clouds, aldus HP.

Door: Witold Kepinski
 



Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!