Redactie - 10 juni 2014

HP Networking introduceert Virtual Cloud Networking SDN Application en nieuwe FlexFabric switch


HP heeft nieuwe software defined networking (SDN) oplossingen met open standaarden geannonceerd voor het snel virtualiseren van datacenters en het uitrollen van beveiligde virtuele, private en publieke cloudnetwerken. Het gaat om een SDN app en de FlexFabric switch. Dit meldt Antonio Neri, senior vice president and general manager Networking bij HP tijdens het HP Discover 2014 evenement in Las Vegas.

De HP Virtual Cloud Networking SDN Application is een nieuwe netwerkvirtualisatie oplossing die werkt met open-source standaarden. De HP Virtual Cloud Networking SDN Application kan worden gecombineerd met de nieuwe HP FlexFabric datacenter 7900 switch series, die samen zorgen voor snelle workload (mobility) prestaties, zoals voor VMware vSphere vMotion omgevingen. Tevens ondersteunt de SDN-oplossing het HP Helion OpenStack cloudplatform voor het snel uitrollen van applicaties met een hoge beschikbaarheid en prestaties. 

SDN App Store

De nieuwe oplossingen moeten complexiteit wegnemen waardoor klanten sneller hun netwerk, storage en applicaties in de cloud kunnen gebruiken. De HP Virtual Cloud Networking SDN Application automatiseert netwerk services waardoor applicaties en apps sneller kunnen worden uitgerold naar gebruikers. Hierbij worden klanten ondersteund met HP’s open SDN ecosysteem en de HP SDN App Store.

HP Technology Services helpt klanten te migreren naar SDN-omgevingen met het HP Trusted Network Transformation. Klanten krijgen hierbij ondetsteuning op het gebied van strategie, ontwerp, uitrol, management tools, support, training en life cycle program management.

HP Virtual Cloud Networking SDN Application komt in augustus 2014 beschikbaar als onderdeel van HP Helion OpenStack. HP FlexFabric 7900 switch series zijn nu beschikbaar. HP Trusted Network Transformation is beschikbaar met een oplossing op maat.

HP wil met de nieuwe aankondigingen inspelen op de groeimarkt die SDN heet, waar ook Cisco Systems, VMware, Juniper Networks en anderen zich begeven. Marktonderzoeksbureau Infonetics schat dat de wereldwijde SDN markt in 2017 goed voor 3,1 miljard dollar. HP investeert meer dan 1 miljard dollar in nieuwe SDN en NFV (Network Function Virtualization) technologie.
 
Consolidatie

Jason Cohen, CIO van Das Group of Companies, onderdeel van de Omnicom Group dat communicatie en advertentiediensten levert over netwerken. zegt gebruik te maken van HP SDN-technologie. Cohen heeft zijn 100 verschillende netwerkomgevingen geconsolideerd met de nieuwe HP netwerktechnologie in drie datacenters in Phoenix, Atlanta en Londen. Cohen zegt dat het een strategische zet was om over te schakelen op HP Networking technolgie die zijn private cloud ondersteunt waarbij 700 kantoren in 71 landen toegang hebben tot applicaties met een hoge beschikbaarheid.
 
Door: Witold Kepinski
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!