HP OneView beheersoftware wordt geschikt voor HP ConvergedSystems
10-06-2014
Deel dit artikel:

HP OneView beheersoftware wordt geschikt voor HP ConvergedSystems


De HP ConvergedSystem oplossingen, die server, netwerk en storage combineert, worden voortaan ondersteund door HP OneView beheersoftware die werkt met andere software zoals VMware, Citrix, SAP HANA en Red Hat. Dit meldt de leverancier tijdens de HP Discover 2014 conferentie in Las Vegas.

IT-beheerders kunnen volgens HP hierdoor de levering en de exploitatie van IT-diensten automatiseren, allemaal binnen een infrastructuur die minder middelen nodig heeft om het te ondersteunen. HP OneView is geupdate met verbeteringen die klanten in staat stellen om de software-defined convergentie aanpak binnen hun datacenter te benutten, aldus de leverancier. HP OneView automatiseert volgens de leverancier routinematige IT-taken, vermindert de operationele IT-kosten en versnelt responstijd op zakelijke behoeften. Een verbetering aan HP OneView is een uitbreiding van het beheer van HP 3PAR storage en het ondersteunen van flexibele storage resource pools met convergerende automatisering van servers en opslag.

Virtualisatie

HP heeft ook HP ConvergedSystem geïntegreerd voor virtualisatie met HP OneView. Hierbij gaat het om het leveren van een gemeenschappelijk platform van meerdere servers, storage, netwerken en software van derden, waardoor klanten het beheer van hun IT-omgeving kunnen implementeren en automatiseren.

De HP OneView appliance zorgt volgens de leverancier voor eenvoudiger beheer van HP ConvergedSystem, HP 3PAR StoreServ, HP BladeSystem, HP ProLiant 7 en 8 en de Moonshot ARM servers. HP OneView heeft een grafisch dashboard, waarmee beheerders informatie kunnen opzoeken en taken uitvoeren. Bijvoorbeeld met een VMware cluster of het uitfaseren van een VLAN (virtual local area network). HP levert een soortgelijke oplossing voor netwerken; de Intelligent Management Center (IMC), die ook funties heeft die lin OneView worden opgenomen.  

HP OneView beschikt over REST (Representational State Transfer) API (application programming interface), waardoor het aan andere merken beheersoftware kan worden gekoppeld zoals Microsoft System Center en Red Hat managementsoftware.

Jetblue

De Amerikaanse vliegtuigmaatschappij Jetblue.com maakt gebruikt van de HP ConvergedSystem oplossing in combinatie met HP OneView om controle te houden op data, zo meldt Blair Koch, vp commercial portfolio & shared deveopment services bij Jetblue tijdens de HP Discover 2014 conferentie in Las Vegas. Andrea Azzolina, director of shared development services bij JetBlue, zegt dat HP convergedSystem goed werkt met bestaande Microsoft en SAP omgevingen.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht