Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
10-06-2014
Deel dit artikel:

HP introduceert Apollo 6000 en 8000 HPC supercomputers (video)


HP introduceert de modulaire Apollo high performance computing (HPC) 6000 en 8000 systemen die zijn ontwikkeld voor bedrijven, overheden en wetenschappelijke instellingen die data-intensieve applicaties, simulaties en analyses er op uit kunnen voeren. Hiermee bindt HP de strijd aan met IBM die onder andere de Watson supercomputer levert. 

Het HP Apollo portfolio bestaat uit de luchtgekoelde HP Apollo 6000 System oplossing die ontwikkeld is voor enterprise klanten met nmaximaal 160 servers in een rack. De HP Apollo 8000 System supercomputer is watergekoeld, met maximaal 144 servers in een rack, en kan zware high performance computing taken uitvoeren voor research en development van onder andere onderzoeksinstellingen. HP zegt dat klanten hun HP HPC oplossingen met Intel technologie ook in de cloud kunnen gebruiken met ondersteuning van het Helion Self-Service cloudplatform.

Volgens HP is Apollo een nieuwe familie van HPC-oplossingen die de kracht van HPC mogelijk maakt voor elke organisatie, ongeacht de omvang. "Deze nieuwe servers combineren een modulair ontwerp met een innovatieve power distributie en lucht- en vloeistofkoelingtechnieken voor extreme prestaties op rack-scale, met tot vier keer meer prestaties per vierkante meter dan standaard rack servers", aldus HP.

HP Datacenter Care support

Klanten die gebruik willen maken van HP's high perfomance computing aanbod krijgen ondersteuning van HP Apollo Services, onder andere rond financiering, assessment services, implementaties en HP Datacenter Care support. Zo is er een HP Apollo 6000 & 8000 Servers Financing plan. HP heeft geen vaste prijzen voor de Apollo HPC-oplossingen, alles is op maat aldus Antonio Neri, senior vice president and general manager, Servers and Networking van HP.

De HP Apollo 6000 en HP Apollo 8000 worden direct door HP en door channel partners verkocht en zijn nu verkrijgbaar. Bekijk hier de video van de presentatie van de HP Apollo 8000 tijdens HP Discover 2014 conferentie in Las Vegas.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar video overzicht