Agentschap Telecom: 'Mkb is onvoldoende voorbereid op mobiele storingen'
10-06-2014
Deel dit artikel:

Agentschap Telecom: 'Mkb is onvoldoende voorbereid op mobiele storingen'


Het midden- en kleinbedrijf (mkb) en zorginstellingen bereiden zich onvoldoende voor op uitval van het mobiele netwerk. Dit terwijl de afhankelijkheid van mobiele netwerken alleen maat toeneemt.

Hiervoor waarschuwt het Agentschap Telecom in zijn jaarverslag 'Staat van de Ether 2013'. Veel kleinere bedrijven zouden geen voorzieningen hebben die als alternatief kunnen dienen tijdens stroom- of netwerkstoringen, iets waar veel grote bedrijven wel over beschikken. Agentschap Telecom waarschuwt dat ook het mkb echter in toenemende mate afhankelijk is van mobiele netwerken. Kleinere bedrijven zouden volgens de toezichthouder dan ook meer rekening moeten houden met eventuele storingen.

'Bedrijven moeten maatregelen nemen'
Peter Spijker, directeur-hoofdinspecteur bij Agentschap Telecom, stelt tegenover het Financieele Dagblad dat de verantwoordelijkheid voor de gevolgen van eventuele storingen in het mobiele netwerk niet alleen bij telecomproviders en overheden ligt. Ook bedrijven zouden maatregelen moeten nemen om de eventuele gevolgen hiervan op te vangen. Het mkb zou zich moeten afvragen of zij zich zo'n onderbreking wel kunnen permitteren.

Een netwerk dat nooit uitvalt is volgens Spijker een utopie. Allerlei factoren hebben namelijk invloed op de bereikbaarheid en kunnen voor een gebrek aan dekking zorgen. Denk hierbij aan regen of bomen.

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB