Redactie - 11 juni 2014

Red Hat introduceert Enterprise Linux 7 (RHEL7)


Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, introduceert
 Red Hat Enterprise Linux 7. Dit is de nieuwste grote platform-release van het vlaggenschip van het bedrijf.

Red Hat Enterprise Linux 7 is volgens de leverancier een basis voor een open hybrid cloud. Het vernieuwde besturingssysteem wordt volgens Red hat met versie 7 naar een nieuw niveau getild als een commodity platform. "Red Hat Enterprise Linux 7 is ontwikkeld om aan de eisen van het moderne datacenter en de volgende IT-generatie te voldoen en stimuleert het hele IT-spectrum, van applicatiecontainers tot cloud-diensten", zo meldt het bedrijf.

Runtimes 

Enkele functies van Red Hat Enterprise Linux 7 zijn verbeterde applicatieontwikkeling voor fysieke, virtuele en cloud-infrastructuren, zowel voor ontwikkel-, test- en productieomgevingen, inclusief de levering, portability en isolatie via Linux Containers, waaronder Docker. Verder zijn e verbeteringen met betrekking tot het bestandssysteem, waaronder XFS als standaard bestandssysteem dat schaalbaar is tot 500 TB. RHEL7 biedt Cross-realm trust om zo een veilige toegang tot Microsoft Windows en Red Hat Enterprise Linux domeinen mogelijk te maken voor Microsoft Active Directory-gebruikers. Ook biedt het veilige applicatie runtimes, evenals ontwikkeltools en hulpmiddelen voor probleemoplossing zijn geïntegreerd in het platform en container-ready.

Datacenter

RHEL7 biedt verder nieuwe infrastructuurcomponenten, zoals systemd. Dit is de nieuwe standaard voor het moderniseren van het beheer van processen, diensten en veiligheid. Ingebouwde prestatieprofielen en eenvoudige schaalbaarheid. Verder biedt RHEL7 uniforme beheertools en een beheer-framework met OpenLMI voor een gestroomlijnde administratie en systeemconfiguratie. Ook heeft RHEL7 verbeterde applicatie-isolatie en beveiliging via container-technologie om te beschermen tegen onopzettelijke interferentie en kwaadaardige aanvallen, aldus Red Hat.

Red Hat Enterprise Linux 7 ecosysteem

Red Hat Enterprise Linux 7 wordt ondersteund door het wereldwijde ecosysteem van Red Hat met diensten en ondersteuning. Red Hat introduceerde in december 2013 nog het Red Hat Enterprise Linux 7 Partner Early Access Program. Dit trok meer dan 1000 ISV's (independent software venters) die zeker willen zijn van compatibiliteit met de nieuwe versie van het besturingsplatform. Door nauw samen te werken met Red Hat kunnen ze een launch-ready, robuust portfolio met zakelijke oplossingen bieden, die allemaal zijn gecertificeerd op het besturingssysteem voor de open hybrid cloud: Red Hat Enterprise Linux 7. Vanaf heden is certificering voor extra oplossingen op Red Hat Enterprise Linux 7 die afkomstig zijn van derden beschikbaar.

Lees meer over de technologiebedrijven die zich achter Red Hat Enterprise Linux 7 scharen.

Door: Witold Kepinski
 
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!