Redactie - 11 juni 2014

HP Business Partners kunnen Helion Network cloud platform met eigen services verkopen


HP channel partners kunnen HP's Helion cloud platform verkopen. Dat is mogelijk via het nieuwe Helion Network, zo meldt de leverancier tijdens het HP Discovery 2014 evenement in Las Vegas.

HP Helion is een portfolio van OpenStack-gebaseerde cloud-producten en diensten. De portfolio helpt organisaties workloads in hybride IT-omgevingen te bouwen, beheren en gebruiken. HP Helion bestaat uit het huidige cloud-aanbod van HP in combinatie met nieuwe producten op basis van de OpenStack technologie, professionele en ondersteunende diensten. HP wil klanten met het portfolio helpen te voldoen aan specifieke zakelijke behoeften en een alternatief bieden voor Amazon, Microsoft Azure en Google cloud omgevingen. Nu kunnen partners Helion met eigen services aan klanten bieden via het nieuwe Helion Network.

Het Helion Network wordt gebouwd op een ecosysteem van onafhankelijke softwareleveranciers, ontwikkelaars, system integrators en value-added resellers. Dit alles om innovaties te versnellen en open standards-based hybride clouddiensten te leveren.

De service providers binnen het HP Helion Network vormen de basis voor het ecosysteem van diensten. Ook bouwt het voort op de kracht van het HP CloudAgile Service Provider programma, dat meer dan 115 service providers wereldwijd en 1500 private cloud-implementaties heeft. Het Helion Network is ontworpen zodat HP samen met andere bedrijven - AT&T, HKT, Intel of Synapsis - het netwerk kan ontwikkelen.

HP gaat de komende twee jaar meer dan één miljard dollar investeren in cloud-gerelateerde productontwikkeling en technische initiatieven, professionele diensten en uitbreiding van het wereldwijde bereik van HP Helion.

Nieuwe kansen voor HP partners
HP Helion Network geeft volgens de leverancier een betere positie aan service providers, HP channel partners en ontwikkelaars om aan de veranderende behoeften van hun zakelijke klanten te voldoen met de New Style of IT, terwijl een groter deel van de snel groeiende cloud-markt wordt veroverd.

Voordelen voor partners zijn ten eerste de mogelijkheid om nieuwe inkomstenstromen en lagere kosten te genereren door het aanbieden van gedifferentieerde cloud-aanbiedingen die de technologie en expertise van HP en partners benut. Ten tweede is er uitgebreid portfolio van clouddiensten dat service providers de mogelijkheid biedt om verticale en horizontale cloud-oplossingen van andere HP Helion service providers te verkopen. Ten derde biedt Helion Network een samenwerking van sales en marketing om de dekking van de markt en de go-to-market effectief te versterken. Dit is inclusief toegang tot HP training, onderpand en go-to-market support via HP's directe en indirecte channel partners, waaronder value-added resellers en distributeurs. Ten vierde biedt Helion Network Toegang tot flexibele beloningstructuren die gerichte IT-investeringen helpen met omzet.

Uitbreiding van het HP Helion portfolio
HP Helion Network maakt deel uit van het HP Helion portfolio van producten en diensten die vorige maand zijn aangekondigd. Nieuwe toevoegingen aan het portfolio zijn ten eerste HP Helion OpenStack: een preview-versie van de commerciële versie die is ontworpen naar de behoeften van de wereldwijde ondernemingen en service providers. Het biedt een scale-out, gehard en samengestelde OpenStack om installatie te vereenvoudigen, veerkracht te geven en de beheerbaarheid te verbeteren. HP Helion OpenStack biedt een eenvoudig prijsmodel van 1400 dollar per server voor een jaarabonnement, met meerjarige en volumekortingen beginnend bij 50 nodes.

Ten tweede is er het HP Helion Development Platform: een preview-versie van het geïntegreerde cloud-applicationplatform op basis van CloudFoundry volledig geïntegreerd en getest met HP Helion OpenStack. Het stelt zakelijke ontwikkelaars in staat snel te ontwikkelen, te implementeren en lokale cloud applicaties te schalen met ontwikkeltools van wereldklasse en een open inter-operationeel platform.

Beschikbaarheid
HP Helion Network wordt naar verwachting eind 2014 als pilot-programma gelanceerd. Algemene beschikbaarheid voor HP Helion OpenStack en het HP Helion Development Platform is gepland voor dezelfde periode. HP Business Partners hebebn dan beschikking over een Helion infrastructure-as-a-service software.

Door: Witold Kepinski
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!