Redactie - 13 juni 2014

Het bedrijfsleven koopt weer steeds meer PC's


Bedrijven kopen weer steeds vaker PC's. Dit stelt Intel, dat in zijn eigen verkoopcijfers een duidelijke aantrekking van de markt voor zakelijke PC's terugziet. Het bedrijf levert processors voor zakelijke PC's.

Intel stelt dat met name bedrijven weer tot de aanschaf van PC's overgaan, terwijl consumenten het op dit moment nog laten afweten. Het bedrijf stelt door de positieve signalen uit de markt zijn verwachtingen voor het tweede kwartaal van 2014 naar boven bij. Het bedrijf verwacht een hogere omzet te realiseren.

Het is voor het eerst dat bedrijven weer meer interesse hebben in PC's. De markt liet afgelopen jaren juist een continu daling van de verkoopcijfers zien. Waardoor de stijging precies wordt veroorzaakt is onduidelijk, al kan dit te maken hebben met het stoppen van de technische ondersteuning voor Windows XP door Microsoft. Dit kan bedrijven stimuleren over te stappen op een nieuw besturingssysteem zoals Windows 7. Niet iedere Windows XP-machine is hiervoor echter geschikt, waardoor bedrijven worden aangemoedigd nieuwe PC's aan te schaffen.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!