Redactie - 13 juni 2014

Avnet en IBM maken van business partners topspelers (video)


IT-distributeur Avnet Technology Solutions organiseerde weer de IBM Storage Societé in de Harbour club Amsterdam. Daar kregen de IBM Business Partners een update over de storage business en hoe Avnet hen uitgebreide ondersteuning biedt, onder andere rond sales en marketing.

Wijnand Boender (Manager IBM Storage & Networking Benelux) en andere IBM-medewerkers spraken onder andere hoe Business Partners een goed verdienmodel kunnen opzetten met de verkoop van IBM storage. Kansen liggen op het vlak van ‘as-a-service diensten’, software defined storage, flash storage, schaalbare cloud storage en open standaarden. Verder wil IBM meer van zijn network attached storage (nas) systemen via Business Partners aan klanten verkopen, zoals de Storwize v3500, Storwize v5000 en Storwize V7000.

MaaS

Rutger van Zonneveld (Sales Manager Avnet Technology Solutions) en Veerle van der Linden (Team Leader Marketing Communications Avnet Technology Solutions Benelux) spraken over het Avnet marketing as a service (MaaS) aanbod voor partners. MaaS is een hapklare marketingcampagne voor de proposities van IBM. Daarmee kunnen business partners hun (eind)klanten gemakkelijker overtuigen van de voordelen van systemen.

Hans van Breukelen

IBM Storage Societé werd afgesloten met een inspirerende sessie van oud-doelman Hans van Breukelen met als titel ‘WK Focus, Teaming & Success’. Hij vertelde onder andere dat je succesvol kan worden door anders te gaan denken en in een prettig teamverband te werken. “De leverancier speelt in de achterhoede, de distributeur het middenveld en de resellers zijn de aanvallers die orders moeten scoren. De aanwezige IBM Business Partners kregen van de goalkeeper het boek ‘Winnen; van talent naar topspeler.’

Bekijk hier de video

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!