Redactie - 14 juni 2014

RekenKamer onderzoekt salariskosten externe ICT-deskundigen bij gemeente Amsterdam


RekenKamer Metropool Amsterdam onderzoekt de inhuur van externe ICT-deskundigen door gemeente Amsterdam. Deze verkenning richt zich op de inhuur van externe ICT-deskundigen door de gemeente Amsterdam in de collegeperiode 2010 tot en met 2014.

Daarbij gaat de RekenKamer in op het onderscheid tussen inhuur en uitbesteding en de omvang daarvan. De dienst ICT huurde in 2013 voor circa 17,9 miljoen euro externe ICT-deskundigen in. "Daarvan willen wij weten waarvoor en hoe lang zij zijn ingehuurd", aldus de Rekenkamer.

Een verkenning is een oriëntatie op een onderwerp om te bezien of een regulier rekenkameronderzoek gewenst is. Zo vraagt de RekenKamer zich af welke (beleids)regels er zijn ten aanzien van de externe inhuur van ICT’ers en het uitbesteden van ICT-diensten. Een andere vraag is hoeveel externe ICT’ers zijn er ingehuurd door de centrale stad in de collegeperiode 2010-2014, wat waren daarvan de kosten en welke ICT-diensten heeft de gemeente uitbesteed.

Salariskosten omvangrijk 

De verkenning wordt uitgevoerd in de maanden juni en juli 2014 en wordt afgesloten met een intern document waarin de vraag wordt beantwoord of nader onderzoek nodig is. De verkenning kan aanleiding geven tot een zelfstandige publicatie, het besluit tot nader onderzoek of het actualiseren van het volgende onderzoeksprogramma. 

De inhuur van externe ICT-deskundigen door de dienst ICT is in de periode 2010 tot en met 2013 gedaald maar nog steeds omvangrijk in relatie tot de salariskosten van deze dienst, zo meldt de RekenKamer.
 
Door: Witold Kepinski
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!