Redactie - 17 juni 2014

Europa en Zuid-Korea werken samen rond 5G mobiele netwerken


In plaats van apart onderzoek te voeren om nadien tot een standaard te komen, gaan Europa en Zuid-Korea hun inspanningen voor 5G bundelen, zo meldt Datanews.

Eurocommissaris Neelie Kroes 9foto0 en de Zuid-Koreaanse minister van Wetenschap, ICT en Future Planning Mun-Kee Choi hebben daarover een akkoord ondertekend in Seoul.

Door de overeenkomst gaan de twee regio’s samenwerken om de globale definitie van 5G op te stellen en een geharmoniseerd gebruik van het spectrum te regelen wat moet zorgen voor een optimale interoperabiliteit. In menselijke termen wil dat zeggen dat Europa en Zuid-Korea hun 5G-onderzoek niet in twee verschillende richtingen voeren waardoor er binnen enkele jaren verschillende soorten ‘5G’ ontstaan en het concept van een standaardtechnologie verwatert.

De Europese Commissie maakte eind vorig jaar al een publiek-privaat partnerschap rond 5G en heeft besloten om zevenhonderd miljoen euro, gespreid over zeven jaar, te investeren in de nieuwe netwerktechnologie. De bedoeling is dat de privésector van zijn kant meer dan drie miljard euro investeert. Ook Zuid-Korea is met soortgelijke plannen bezig.

5G is voor alle duidelijkheid nog niet voor volgend jaar. De opvolger van de 4G zal in de eerste plaats vele malen sneller zijn. Maar daarnaast moet de mobiele netwerktechnologie ook slimmer gebruik maken van bandbreedte. Zaken die er voor moeten zorgen dat veel meer toestellen in harmonie gebruik kunnen maken van het mobiele internet.

In samenwerking met Datanews

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!