Redactie - 17 juni 2014

88% van de managers zou personeel het liefst vervangen


Managers zijn over het algemeen niet geheel tevreden met hun huidige personeel. Een flink deel van de managers wil eigenlijk dan ook personeel vervangen. Zonder externe belemmeringen als wet- en regelgeving zou 40% van de managers medewerkers vervangen. Indien er geen enkele belemmering zou zijn kiest zelfs 88% hiervoor. Slechts 12% is geheel tevreden met zijn werknemersbestand en zou niemand vervangen als er geen enkele belemmering zou zijn.

Dit blijkt uit het wendbaarheidsonderzoek eerste kwartaal 2014 van Yacht. Het onderzoek leert dat 15% is van plan het komende jaar medewerkers te vervangen omdat het profiel niet meer past. 39% overweegt deze stap te zetten. De onvrede is binnen de overheid overigens nog groter. Waar in het bedrijfsleven 88% van de managers zonder enige belemmeringen personeel zou willen vervangen ligt dit percentage bij de overheid zelfs op 90%.

Onthutsende resultaten
"De resultaten zijn in mijn ogen onthutsend. Uit de cijfers blijkt dat er in Nederland sprake is van een grote mis match en daardoor leiden we economische schade", zegt Dick Koopman, directeur bij Yacht, in een reactie.

De mismatch bij bedrijven zou grotendeels worden veroorzaakt door een combinatie van gebrek aan toekomstvisie bij organisaties en door de huidige regelgeving. Managers zouden niet weten welke kennis in de toekomst nodig is en hierdoor niet vroegtijdig kunnen inspelen op een toekomstige kennisbehoefte. Hierdoor ontstaat een mismatch van huidige medewerkers met de bestaande functie-eisen.

Ontslag is lastig
Medewerkers kunnen echter niet zo maar worden ontslagen. dit is dan ook de reden dat veel managers op dit moment met een niet-optimaal personeelsbestand zitten. Bij organisaties die verder vooruit kijken en weten wat de ontwikkelingen zijn op zowel de markt als de arbeidsmarkt is men over het algemeen veel meer tevreden over de medewerkers. Daarvan geeft 35% aan over exact de juiste mensen te beschikken.

Yacht is dan ook van mening dat de oorzaak van de mismatch bij managers moet worden gezicht. Zij zouden onvoldoende in staat zijn hun medewerkers mee te nemen in ontwikkelingen en hen te laten weten wat er in de toekomst van hen verwacht wordt.

Last in first out
"In de huidige tijd zijn principes als last in first out niet meer te handhaven omdat het niets zegt over de expertise die mensen hebben. Het is voor iedere organisatie cruciaal om op het juiste moment over de juiste expertise te kunnen beschikken", aldus Koopman.

WH

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!