Redactie - 19 juni 2014

Amazon introduceert Fire Phone


Amazon introduceert Fire Phone die het opneemt tegen smartphones van Samsung, HTC, Apple of Sony. Voorlopig is de toestel alleen verkrijgbaar in Noord-Amerika zo meldt Datanews.

De Fire Phone is een smartphone met een 4,7 inch scherm, een 2,2 GHz quadcore processor en 2 gigabyte RAM. Achteraan zit een camera met 13 megapixel. De aluminium knoppen zijn volgens Amazon-ceo Jeff Bezos beter dan de plastic exemplaren die we bij de concurentie terugvinden. Net zoals Amazon’s tablet, de Kindle Fire, draait het toestel op Fire OS, een aangepaste versie van Android, uitgerust met alle Amazon-services. Het scherm bestaat uit Gorilla Glass.

Herkent koopwaar
De Fire Phone heeft een fysieke firefly-knop aan de zijkant. Die knop is meteen de voornaamste reden dat Amazon de smartphonemarkt betreedt. Met één druk herkent je smartphone immers tot honderd miljoen items. Zowel fysieke voorwerpen als muziek en video’s. Dingen die je meteen naadloos in je Amazon-winkelwagen legt. Dat is meteen het businessmodel van het toestel. Ook herkent het toestel kunst, waarbij je wordt doorverwezen naar Wikipedia.

De telefoon beschikt ook over een 3D-scherm dat je zonder bril kan bedienen. Of beter gezegd: het scherm wekt de illusie van 3D. Met Dynamic Persective krijg je een ander beeld te zien afhankelijk van de hoek waarin je de telefoon bekijkt. Hoe? Met een van de vier(!) front facing camera’s die vanuit elke hoek in de gaten houden hoe je naar het scherm kijkt. De technologie in kwestie heeft overigens maar twee lenzen nodig, maar dat moet voorkomen dat de technologie niet werkt wanneer je een of meerdere hoeken bedekt. Lees meer in Datanews.

In samenwerking met Datanews 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!