VCE leidt markt voor converged systems
23-06-2014
Deel dit artikel:

VCE leidt markt voor converged systems


Onderzoeksbureau Gartner meldt dat VCE, een joint-venture van EMC, VMware en Cisco, de wereldwijde markt voor converged systems leidt. De enige serieuze concurrenten zijn FlexPod (Cisco en NetApp) en Oracle (Engineered Systems). Converged systems integreren server, storage en networking technologie en zorgen voor een hoge beschikbaarheid van applicaties.

Volgens de Gartner Magic Quadrant leidt VCE met zijn Vblock producten helemaal rechtsboven in de Leaders sectie. Daarna volgen FlexPod en vervolgens Oracle. Vooral FlexPod zit in de lift omdat het wordt verkocht als een goed geintegreerd systeem van Cisco en NetApp.

Daarna volgen HP, IBM en Dell als 'Visionaries'. Volgens Gartner hebben deze partijen een goede technolgische visie, alleen mogen ze wat meer doen om hun oplossingen bij meer klanten te zetten. Ook nieuwkomers Nutanix en SimpliVity behoren tot het gezelschap van Visionaries.

In de Challengers sectie staat alleen Teradata. De sectie Niche Players wordt geleid door Fujitsu, HDS, Huawei en Unisys.

Hans Timmerman, CTO van EMC Nederland, geeft als commentaar op het onderzoek van Gartner: "Een geïntegreerd systeem is een in een fabriek samengebouwde en geteste installatie die waar in het vierde quadrant alleen VCE/vBlock en Exadata aan voldoen. Daarnaast zijn er reference architecturen zoals Flexpod (NetApp/Cisco) en EMC VSPEX, die in een niet samengebouwde vorm aan de klant worden geleverd." 

Door: Witold Kepinski
 
 

Terug naar nieuws overzicht