Redactie - 24 juni 2014

Microsoft werkt aan preview van Azure Machine Learning service voor developers


Microsoft werkt aan preview van een cloudgebaseerde Azure Machine Learning Service voor developers. Met machine learning technologie kunnen business processen sneller veranderen door predictive analytics software te integreren in applicaties, zo meldt Joseph Sirosh, corporate vice president of machine learning bij Microsoft in een blog post.

Met machine learning technologie kunnen organisaties opgeslagen data verzamelen en analyseren om toekomstige resultaten te voorspellen. De technologie wordt onder gebruikt door retailbedrijven om klantbehoeften snel te analyseren en daarop in te spelen. Of door creditcardmaatschappijen om tijdig fraude te ontdekken. Microsoft zegt dat met technologie ook mogelijk is nieuwe virusuitbraken en ziektes te voorspellen.

Bing

Azure Machine Learning is onder nadere uitgerust met nieuwe analytische tools algoritmes die ook te vinden zijn in Xbox en Bing. Microsoft zorgt dat Azure Learning machine beschikbaar is, developers kunnen daarop gelijk hun eigen software en datagedreven applicaties bouwen. Hierdoor hoeven developers geen eigen machine learning technologie in huis halen.

Microsoft ceo Satya Nadella wil dat zijn bedrijf een grotere speler wordt op het gebied van analytics software en big data.

Door: Witold Kepinski
 
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!