HDS breidt Hitachi Content Platform (HCP) uit met cloud tiering
25-06-2014

HDS breidt Hitachi Content Platform (HCP) uit met cloud tiering


Storage leverancier Hitachi Data Systems (HDS) kondigt een nieuwe reeks technologieën aan in het portfolio van zijn Hitachi Content Platform (HCP) object storage oplossing.

Het HCP-portfolio biedt de mogelijkheid om data in een publieke cloud te zetten, zonder te tornen aan de zichtbaarheid van bedrijfsinformatie of het beheer ervan. Het nieuwe portfolio bestaat uit HCP, Hitachi Content Platform Anywhere (HCP Anywhere), en Hitachi Data Ingestor (HDI).

Alle drie HDS-oplossingen (HCP, HCP Anywhere en HDI) zijn beschikbaar in software-only vorm. Ze ondersteunen daarmee de verschuiving naar IT-architecturen op basis van software (software-defined architecture) en IT op basis van bedrijfsbehoeften (business-defined IT), aldus HDS.

De nieuwe HCP-release introduceert flexibele cloud-tiering, waardoor organisaties intelligent en geautomatiseerd data kunnen verplaatsen in en uit verschillende publieke clouds. Daarbij biedt de HDS-oplossing de keuze uit grote, toonaangevende clouds van aanbieders zoals Google, Amazon en Microsoft. Het verplaatsen van bedrijfsdata naar en vanuit die publieke clouds gebeurt op basis van een veranderde vraag naar die gegevens en op basis van wijzigingen in het beleid voor data. Deze tieringsmogelijkheid stelt de IT-afdeling in staat om een veilige hybride cloud in te richten die ware cloud-mobility mogelijk maakt en waarbij tegelijkertijd beveiliging en kosten in evenwicht zijn.

Balans
De toevoeging van HCP Anywhere en HDI zorgt ervoor dat alle bestands-services voor eindgebruikers op de meest gebruiksvriendelijke manier worden aangeboden. Daarbij is die gebruiksvriendelijkheid wel in balans met de vereisten voor beveiliging en regelgeving waar IT aan moet voldoen. Het HCP-portfolio van HDS heeft aanvullend nog nieuwe mogelijkheden om data te synchroniseren over verschillende opslaglocaties om de productiviteit te verbeteren, datatoegang te versnellen, en de bedrijfscontinuïteit te stroomlijnen.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage