Dell introduceert vier nieuwe storage, database en in-memory appliances
27-06-2014
Deel dit artikel:

Dell introduceert vier nieuwe storage, database en in-memory appliances


Dell introduceert vier nieuwe appliances. Dell Acceleration Appliance for Databases verlaagt de kosten voor database-toepassingen. Dell Integrated Systems for Oracle 12c Database verbetert de prestaties van de database. Dell In-Memory Appliances for Cloudera Enterprise geven organisaties sneller inzicht. Dell XC Series Web-scale Converged Appliances bieden een geïntegreerde IT-aanpak, zo meldt de leverancier.

Dell Acceleration Appliance for Databases
Dell introduceert de Dell Acceleration Appliance for Databases, een pre-built, pre-integrated appliance, ontwikkeld om database-omgevingen van MySQL, Sybase, Microsoft SQL en MongoDB te versnellen. De oplossing bestaat uit Dell PowerEdge Servers, Dell Storage (oa Compellent, red.) en Dell Networking, met technologie van Fusion-io, om de database-prestaties te optimaliseren. Organisaties kunnen hiermee op een kosteneffectieve manier snel en betrouwbaar reageren op vraagstukken.

Dell Fluid Cache for SAN komt eveneens beschikbaar. Deze oplossing plaatst veelgebruikte data dichter bij de server-omgeving. Hierdoor worden de prestaties van applicaties beter en de responstijden voor extreem grote workloads met veel gelijktijdig gebruik aanzienlijk korter.

Dell Integrated Systems for Oracle 12c Database
Naast de Dell Application Acceleration for Databases-appliance lanceert Dell vandaag een aparte appliance, special ontworpen voor de Oracle 12c-database. De Dell Integrated Systems for Oracle 12c Databases-appliance helpt organisaties om snel naar een Oracle 12c-omgeving te migreren en om deze met hoge prestaties te laten draaien.

Door de basisconfiguratie van de Dell Application Acceleration for Databases appliance uit te breiden met Oracle 12c database, zullen organisaties aanzienlijk betere prestaties en kostenbesparingen ervaren in vergelijking met andere pre-packaged appliances.

De Dell Database Acceleration Appliance for Oracle bundelt Dell infrastructure met Oracle Linux, Oracle VM, Oracle Enterprise Manager en Oracle Fusion Applications. Organisaties hoeven zich niet langer te buigen over de integratie van de hardware en de fijnafstemming van hun applicaties.

Dell In-Memory Appliances for Cloudera Enterprise
Dell bouwt de relatie met Cloudera en Intel verder uit met de lancering van de Dell In-Memory Appliances for Cloudera Enterprise. Deze appliances zijn erop gericht om Hadoop-implementaties te versnellen. De markt voor dit framework, dat vaak wordt gebruikt voor big data-oplossingen, groeit naar verwachting tot $50,2 miljard in 2020[2]. Bedrijven maken steeds vaker gebruik van big data om zich te informeren en belangrijke beslissingen te nemen. Hierdoor neemt de behoefte aan real-time data-analyse exponentieel toe.

De appliances bundelen Dell-technologie met Cloudera Enterprise (Data Hub Edition met Apache Spark) en Intel’s geoptimaliseerde chipset, om organisaties te helpen het optimale te halen uit hun data-analyses. De oplossing vertegenwoordigt een samenwerking in het big data-ecosysteem, met als resultaat een appliance die geen enkele leverancier zelfstandig zou kunnen leveren.

De Dell In-Memory Appliances for Cloudera Enterprise vereenvoudigen en versnellen geclusterde Hadoop-implementaties, die traditioneel zeer complex waren. Daardoor kunnen organisaties sneller beschikken over belangrijke inzichten. Het systeem is daarnaast extreem schaalbaar door het gebruik van een enterprise data hub, om elk type data op te slaan en te analyseren in zijn oorspronkelijke vorm en voor zolang als nodig. De eenvoud en schaalbaarheid maken de oplossing geschikt voor zowel kleine als grote organisaties.

De appliances omvatten Dell hardware en Cloudera Enterprise (Data Hub Edition met Apache Spark) voor eenvoudiger management en compatibiliteit met bestaande data center-omgevingen. Met Intel Architecture en ScaleMP’s Versatile SMP (vSMP) kunnen gebruikers meerdere x86 servers aggregeren tot één virtuele machine om grote geheugenpools te creëren voor in-memory processing. De Dell In-Memory Appliances for Cloudera Enterprise komen beschikbaar in verschillende varianten, zodat organisaties de versie kunnen selecteren die het beste bij hun behoeften past, aldus Dell.

Dell XC Series Web-scale Converged Appliances
Dell heeft ook de plannen aangekondigd voor Dell XC Series Web-scale Converged Appliances, powered by Nutanix. Dit is een nieuwe toevoeging aan het software defined storage-portfolio van Dell. Organisaties krijgen hiermee de beschikking over een nieuwe reeks producten die rekenkracht, storage en networking binnen één appliance combineren, aldus Dell.

Workloads en applicaties
De aankondigingen vertegenwoordigen de volgende stap binnen de continue inspanningen van Dell om organisaties te helpen meer te halen uit hun IT. Dell heeft onlangs een aantal nieuwe partneroplossingen gelanceerd, referentie-architecturen en certificeringen met Oracle, SAP, Red Hat en Microsoft, en Scale Up Certifications for SAP HANA. Dit biedt een manier om eenvoudig de geheugencapaciteit van servers te schalen en helpt om de behoefte aan ‘rip and replace’ te verminderen bij het upgraden van servers. Dell werkt samen met Red Hat om private cloud-oplossingen gebaseerd op OpenStack te bieden, waarmee organisaties kunnen overstappen op zeer schaalbare cloud computing-modellen, aldus Dell.
 

Terug naar nieuws overzicht