Redactie - 27 juni 2014

Sogeti publiceert het boek ‘Staying Ahead in the Cyber Security Game’


In samenwerking met IBM lanceert Sogeti het boek met de titel ‘Staying Ahead in the Cyber Security Game’. In dit boek worden hedendaagse uitdagingen op het gebied van cybersecurity beschreven. Het boek geeft een concreet advies aan organisaties en burgers over hoe zij de risico’s op cybercrime kunnen minimaliseren.

“Onderzoek wijst uit dat de economische schade veroorzaakt door cybercrime inmiddels op zo’n 500 miljard dollar wereldwijd wordt geraamd. Kortom, security is een dagelijkse zorg. Tegelijkertijd blijkt uit Nederlands onderzoek dat de belangrijkste aanleiding om securitybeleid te ontwikkelen of wijzigen nog altijd het plaatsvinden van een incident is. Ook blijkt dat veiligheid rondom het massale gebruik van smartphones en tablets nog niet op orde is. Ons boek biedt een pragmatische en innovatieve aanpak voor de ontwikkeling van een structureel securitybeleid. Inclusief concrete tools,” aldus Erik van Ommeren, trendwatcher van het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti en één van de auteurs van dit boek.

Het boek heeft aandacht voor de huidige onevenredige balans tussen de macht van aanvallers en hun slachtoffers 1 van cybercrime, de bedreigingen voor industriële systemen en processen, de toekomst van encryptie, bescherming van data en de implementatie van een structureel security beleid.

“Staying Ahead in the Cyber Security Game” is bedoeld voor zowel security experts als managers verantwoordelijk voor IT en risicomanagement. Erik van Ommeren en Marinus Kuivenhoven van Sogeti en Martin Borrett van IBM zijn de auteurs van deze uitgave.
Het boek is verkrijgbaar via https://www.sogeti.nl/updates/publicaties/boek-voor-ontwikkeling-van-cyber-security-beleid-download.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!