Redactie - 27 juni 2014

Samsung en Google willen Android veiliger maken


Delen van de beveiligingstechnologie KNOX van Samsung worden ingebouwd in de nieuwste versie van het Android besturingssysteem. De nieuwste Android-versie, die gisteren tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O is getoond, bevat een aantal functies voor zakelijke gebruikers en IT-beheerders om bedrijfsdata veilig te gebruiken en op te slaan.

"Ik ben erg blij met deze belangrijke samenwerking met Google", zegt Erik Swart (foto), B2B Director van Samsung Nederland. "Als drijvende kracht achter Android-toestellen, heeft Samsung een unieke positie om aan de behoeften van de snel veranderende mobiele beveiligings- en privacywensen van Android-gebruikers te voldoen." Swart vervolgt: "We zijn verheugd met deze mogelijkheid om met Google samen het zakelijke ecosysteem van Android te verbeteren om zo de beste zakelijke Android-toestellen te produceren. Hierdoor kunnen medewerkers nog beter mobiel werken."

Het doel van de samenwerking tussen Samsung en Android is het tegemoet komen aan de vraag naar een flexibel en veilig mobiel platform. Tegelijkertijd moet de gebruiker ervan verzekerd zijn dat zijn privacy en data niet in gevaar komen. KNOX biedt die zekerheid door zakelijke bedrijfsdata binnen veilige datacontainers te gebruiken en te bewaren.

WK


 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!