Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
28-06-2014

'Security is klaar voor een innovatieve leider'

 

Sophos timmert flink aan de weg om de meest innovatieve leider te worden binnen de IT–security branche. Het bedrijf ziet kansen om in deze snel veranderende markt met oplossingen te komen die security beter én makkelijker maken. Resellers en distributeurs mochten, tijdens de Sophos EMEA partner conferentie die gehouden werd in Londen, een blik achter de schermen werpen van de snel groeiende security vendor.

Het delen van informatie met distributeurs en partners is essentieel volgens Pieter Lacroix, managing director van Sophos Nederland. “Wij geloven in de samenwerking met onze partners. Daarom is het voor ons heel belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn en een open discussie te voeren over de ontwikkelingen in de markt en bij Sophos. Niet alleen de wereld om ons heen verandert, Sophos verandert ook. Partners en distributeurs zijn zeer waardevol voor de verdere groei van het bedrijf.”

Jos Verberkmoes, deelnemer aan de conferentie namens Partner of the year Aragorn, is het eens dat het delen van informatie de sleutel tot succes is. “Het is belangrijk om deze informatie uit de eerste hand te horen, om te horen hoe de roadmap voor het komende jaar eruit ziet. Het is voor ons ook interessant om te kijken wat de ontwikkelingen zijn in de markt en hoe Sophos deze ontwikkelingen adresseert en aangeeft hoe wij hier succesvol mee om kunnen gaan.”

Dreiging cyber-aanvallen groeit

Security wordt volgens Sophos steeds belangrijker. CEO Kris Hagerman ziet een aantal ontwikkelingen in de markt die invloed hebben op het belang van goede security. “We zien dat er steeds meer aanvallen plaatsvinden. De dreiging van cyber-attacks groeit met de dag. Behalve het aantal attacks, worden de aanvallen ook steeds complexer. Om de aanval te stoppen heb je dus betere beveiliging nodig.” Daarnaast ziet Hagerman dat het aantal apparaten dat met internet verbonden is snel groeit en ook dat is een ontwikkeling die om extra beveiliging vraagt.

Om deze ontwikkelingen het hoofd te bieden komt Sophos in rap tempo met nieuwe oplossingen, waaronder een cloudoplossing. CTO Gerhard Eschelbeck: “De cloud is een uitdaging en een kans tegelijk op het gebied van security. Wij gebruiken de cloud om onze oplossingen nog eenvoudiger te maken.” Naast Sophos Cloud komt het bedrijf ook met Next gen Endpoint,Mobile Control,  Server Lockdown en een revolutionaire manier om Network Security en endpoint security werkelijk te integreren.

Als het aan Sophos ligt bestaat die beveiliging uit één oplossing met één dashboard, zodat de gebruiker het overzicht houdt en een goed beveiligde omgeving heeft. Voor Verberkmoes was dit de belangrijkste reden om de samenwerking aan te gaan met Sophos. “We hebben bewust gekozen voor een leverancier die een complete oplossing biedt op het gebied van security voor onze klanten.”

Volgens Hagerman is de wereld wel toe aan een écht innovatieve leider in security en zelf ziet hij daar een mooie kans voor Sophos. Om dit te bereiken heeft Sophos veel plannen voor het komende jaar. “Onze partners zijn het aanspreekpunt voor onze klanten. 'Channel first' noemen we dat. Verder bieden wij een compleet portfolio, maar op zo'n manier dat het geheel overzichtelijk blijft.  Om onze merkbekendheid en ons bereik te vergroten hebben we reeds enkele gratis tools geïntroduceerd, zoals anti-virus voor Mac. We leveren hoge kwaliteit voor een goede prijs.”

MV

Bekijk hier de video

 

 

Terug naar video overzicht

Tags

Security
Security