Redactie - 30 juni 2014

Video: Eerste blik op Android L besturingssysteem


Google presenteerde onlangs zijn Android L besturingssysteem dat in het najaar van 2014 officieel uitgebracht. Voor app-ontwikkelaars is er echter nu al een testversie beschikbaar.

Bij Android L gaat net iets anders functioneren: de notificaties, multitasking, de zoekfunctie en ga zo maar door. Zelfs de bekende navigatieknoppen onderaan het scherm (‘terug’, ‘home’ en ‘multitasking’) worden anders. Android L wordt ook een stuk sneller, grafisch straffer en zuiniger op de batterij, belooft Google.

Bovendien komen er nieuwe veiligheidsfuncties. Als de smartphone zich bijvoorbeeld in de nabijheid van een via Bluetooth gekoppeld smartwatch bevindt (daarover zo meteen meer), zal hij bij het ontgrendelen geen veiligheidscode meer vragen. Is dat horloge niet in de buurt, dan wordt de code automatisch weer geactiveerd. Het zelfde geldt voor GPS-locaties: je zou je smartphone kunnen instellen om het thuis en op kantoor rustig aan te doen met de veiligheid, maar overal elders de teugels stevig aan te trekken. Er komt ook een ‘kill switch’ die toelaat om een gestolen of verloren smartphone vanop afstand te wissen en onbruikbaar te maken.

Android L wordt nu al ter beschikking gesteld van app-ontwikkelaars. Vanaf het najaar krijgen ook de consumenten de software op hun toestellen.

Bekijk hier een video van een van de testers.

Door: Witold Kepinski in samenwerking met Datanews

 
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!