Cisco en NetApp houden VMware NSX buiten de deur van Flexpod
01-07-2014
Deel dit artikel:

Cisco en NetApp houden VMware NSX buiten de deur van Flexpod


De FlexPod referentie architectuur van NetApp en Cisco ondersteunt niet VMware's NSX software-defined networking technologie, maar alleen Cisco Application Centric Infrastructure (API) technologie.

Jaarlijks wordt er voor 2 miljard dollar aan FlexPod systemen verkocht. FlexPod is wel geschikt voor andere VMware technologie zoals vSphere. Cisco en VMware zijn grote concurrenten van elkaar op het gebied van sdn. Cisco biedt daarvoor zijn ACI en VMware zijn NSX oplossing.

Cisco ACI

Cisco ACI (Application Centric Infrastructure) is een nieuwe benadering van netwerkinfrastructuren, die gezien kan worden als de volgende generatie Software Defined Networking (SDN). Met ACI krijgen organisaties volgens Cisco de mogelijkheid om netwerken grotendeels via software te configureren en veel configuratie- en monitoringprocessen te automatiseren.

VMware NSX

VMware NSX is een platform voor netwerkvirtualisatie dat het hele netwerk- en security-model als software levert, losgekoppeld van de traditionele netwerkhardware. Door het netwerk te virtualiseren biedt VMware een nieuw operationeel model voor netwerken dat de huidige fysieke netwerkbarrières doorbreekt waardoor datacenter-managers meer snelheid en flexibiliteit kunnen realiseren tegen lagere kosten, aldus de leverancier. VMware NSX combineert Nicira NVP en VMware vCloud Network en Security in één platform.

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht