TIE Kinetix neemt factuurportaal over van de overheid

TIE Kinetix neemt factuurportaal over van de overheid

TIE Kinetix neemt factuurportaal over van de overheid

01-07-2014

TIE Kinetix neemt factuurportaal over van de overheid


TIE Kinetix kondigt aan dat zij vanaf 1 juli 2014 het nieuwe portaal voor e-facturatie met de overheid en bedrijven lanceert onder de naam papierloosfactureren.nl.TIE Kinetix is al vanaf het begin betrokken bij het huidige portaal dat wordt beheerd door overheidsdienst Logius en zal het platform nu verder gaan ontwikkelen en uitbreiden.

Vanaf 1 juli 2014 stopt overheidsdienst Logius, in opdracht van Ministerie van Economische Zaken, als beheerder van het huidige e-factuurportaal en is het niet meer mogelijk om via deze website facturen te sturen naar de Belastingdienst en Logius. De reden van overdracht vanuit de overheid is dat de initiële intentie van de overheid is bereikt: het verlagen van de drempel om te starten met het versturen van e-facturen (aan overheidsinstanties en bedrijven).

TIE Kinetix zet de dienst voort op papierloosfactureren.nl. In eerste instantie met alleen de koppeling aan Digipoort [2], maar al snel zullen koppelingen met alle gangbare netwerken, waaronder simplerinvoicing.org, het initiatief van de aanbieders op gebied van e-invoicing, volgen. Hierdoor kan de gebruiker van het portaal naar praktisch iedere overheidsinstantie en bedrijf direct digitaal facturen versturen.

Extra functionaliteiten
TIE Kinetix heeft dit moment aangegrepen om dit portaal verder te ontwikkelen en er extra functionaliteiten aan toe te voegen, zodat het nu ook interessant is voor bedrijven met hogere volumes. Onze jarenlange ervaring op dit gebied en de samenwerking met Logius, heeft eraan bijgedragen dat we kunnen zeggen dat papierloosfactureren.nl een uitermate eenvoudige en betrouwbare manier is om over te gaan op elektronisch factureren.

“Voor veel bedrijven is de drempel om elektronisch facturen uit te wisselen vaak nog te hoog,” zegt Jan Sundelin (foto), CEO van TIE Kinetix. “Vaak moeten er allerlei automatiseringsinvesteringen worden gedaan om elektronische facturatie mogelijk te maken. Door het aanbieden van een toegankelijk netwerk voor diverse doelgroepen wordt elektronisch factureren met de overheid en bedrijfsleven bereikbaar voor iedereen. Uiteindelijk hopen wij dat ook Nederland straks 100% papierloos facturen zal gaan uitwisselen en daar dragen wij graag aan bij.”

WK


 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Overheid