Test: Samsung introduceert 850 PRO solid state drives
01-07-2014

Test: Samsung introduceert 850 PRO solid state drives


Samsung introduceert de 850 PRO, een nieuwe lijn solid state drive (SSD) met Samsungs driedimensionale (3D) verticale NAND (V-NAND) flashgeheugentechnologie. De nieuwe Samsung 850 PRO is onthuld op de Samsung SSD Global Summit in Seoul. Hardware.Info heeft het product inmiddels getest.

De nieuwe 850 PRO is volgens Samsung ideaal voor gebruik in high-end pc's en werkstations en is gebaseerd op Samsungs eigen V-NAND technologie. V-NAND technologie heeft een eigen verticale celstructuur in tegenstelling tot de vlakke NAND architectuur dat in conventioneel flashgeheugen wordt gebruikt. Het gebruik van V-NAND levert aanzienlijke verbeteringen op ten aanzien van de snelheid, de levensduur en de energie-efficiënti zo beweert Samsung.

IOPS 

Met behulp van de SATA III (6 Gb/s) interface levert de Samsung 850 PRO enorme snelheden en uitzonderlijke duurzaamheid en biedt deze de hoogste prestaties onder SSD's. De nieuwe reeks SSD-modules bereiken sequentiële leesprestaties tot 550 megabyte per seconde (MB/s), met schrijfprestaties van maximaal 520MB/s. Er worden leesprestaties gehaald tot 100.000 input/output operaties per seconde (IOPS), en schrijfsnelheden van maximaal 90.000 IOPS.

Tevens is de 850 PRO V-NAND SSD voorzien van beveiliging tegen oververhitting. De drive reguleert tijdens het gebruik de omgevingstemperatuur met de zogenoemde Dynamic Thermal Guard-functie en voorkomt zo mogelijk gegevensverlies door oververhitting.

De nieuwe lijn solid state drives zal vanaf deze maand beschikbaar zijn. De Samsung 850 PRO is verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 128 gigabyte (GB), 256GB, 512GB en 1 terabyte (TB).

Lees hier de uitgebreide test in Hardware.Info: Samsung 850 Pro 256GB/512GB/1TB review: terug aan de top.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage