Herken cyberdreigingen die voor uw organisatie relevant zijn

Herken cyberdreigingen die voor uw organisatie relevant zijn

Herken cyberdreigingen die voor uw organisatie relevant zijn

08-07-2014

Herken cyberdreigingen die voor uw organisatie relevant zijn


Welke cyberdreigingen zijn voor uw specifieke bedrijf nou echt relevant? Deloitte maakt dit inzichtelijk in een nieuw rapport. Het rapport behandelt zeven sectoren: high technology, online media, telecom, e-commerce, verzekeringen, maakindustrie en retail.

Deloitte wil met het rapport het begrip cyber security tastbaarder maken voor managers en in kaart brengen welke cyberdreigingen voor hun bedrijf relevant zijn. Het rapport moet managers helpen cybercriminelen een stap voor te blijven en zich goed te voorbereiden op cyberaanvallen. Deloitte geeft hiervoor onder andere praktijkvoorbeelden van cyberaanvallen en zet uiteen hoe dergelijke aanvallen worden opgezet.

'Iedere organisatie is kwetsbaar'
“Vaak wordt gedacht dat cyberaanvallen alleen binnen bepaalde sectoren plaatsvinden. In werkelijkheid kan echter iedere organisatie waardevolle data verliezen. Geen enkele sector of bedrijf is immuun hiervoor. Kennis van de vijand, gebruikte middelen en motivaties is de eerste stap om beslissingen te nemen over adequate bescherming hiertegen”, legt Dick Berlijn, senior board advisor en cybercrime-adviseur bij Deloitte.

Deloitte stelt dat het noodzakelijk is goed op de hoogte te zijn van alle bedreigingen die relevant zijn voor een organisatie. Alleen dan zou een uitgebalanceerd pakket met preventieve, detectieve en reactieve maatregelen kunnen worden opgesteld om cybercrime aan te pakken.

Secure, vigilant en resilient
De begrippen 'secure', 'vigilant' en 'resilient' staan hierbij centraal. Bedrijven zouden allereerst zwakheden in hun eigen applicaties en digitale infrastructuur moeten aanpakken (secure). Zodra dit is gerealiseerd moeten organisaties alert zijn op cybercrime, waardoor cyberaanvallen in een vroegtijdig stadium kunnen worden opgespoord (vigilant). Door een dergelijke aanval vroegtijdig te signaleren is het mogelijk direct actie te ondernemen om de cyberaanval af te slaan (risilient).

Het rapport van Deloitte is hier te vinden. 

WH

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security