Redactie - 08 juli 2014

Cegaka gaat IT-consultants werven


IT-dienstverlener Cegaka start met de eerste cegeka-dsa Academy voor het opleiden van IT-consultants. Tegelijk gaat een grote campagne van start voor het werven van ervaren consultants. Met deze maatregelen verwacht cegeka-dsa een stevige basis te leggen voor toekomstige groei en het optimaal kunnen bedienen van (nieuwe) klanten.

De cegeka-dsa Academy leidt jonge HBO’ers met kennis van de vastgoedmarkt op tot volwaardige IT-consultants. Het opleidingsprogramma bestaat uit een theoriegedeelte, een praktijkgerichte training en een onderdeel dat gericht is op het verwerven van commercieel inzicht in de processen bij vastgoedorganisaties. Tegelijkertijd is cegeka-dsa gestart met een grote campagne voor het werven van ervaren consultants. Naar verwachting zal de organisatie in het vierde kwartaal van dit jaar de voor 2015 benodigde ‘oorlogssterkte’ hebben. Voor de projecten die volgend jaar op de planning staan, zijn dan alle benodigde consultants en experts beschikbaar en is de continuïteit gewaarborgd.

Hein Brockhoff, Directeur sales en implementatie van cegeka-dsa en onder andere verantwoordelijk voor de consultancy-activiteiten: “Onze productpropositie is met open armen ontvangen. Diverse woningcorporaties, zoals Portaal, Centrada en Mooiland, hebben gekozen voor onze Dynamics Empire totaaloplossing. Ook bestaande klanten die gebruik maken van Dynamics Wonen van het voormalige Cegeka, kiezen voor de nieuwe propositie. Zo zijn er migratieprojecten gestart bij Wooncompagnie, Leystromen en Woningcorporatie Velsen. Ik begrijp daarom best dat de markt zich afvraagt hoe wij dit succes nu gaan managen. Ik vind het vanzelfsprekend dat wij de juiste kwaliteit blijven bieden. Dat betekent dat we geen concessies doen aan de eisen die wij stellen aan nieuwe mensen en dat wij transparant zijn voor onze nieuwe klanten als het gaat om het haalbare implementatietempo. Misschien moeten wij soms gewoon ‘nee’ zeggen.”

ERP 

 Een ander belangrijk aspect waarin cegeka-dsa het afgelopen half jaar veel heeft geïnvesteerd is standaardisatie. Hein Brockhoff: “Gestandaardiseerde software en een standaard projectaanpak dragen bij aan een betere voorspelbaarheid van de implementatieprojecten. Ook de doorlooptijd kan worden verkort. Dit betekent dat we samen met de klant meer aandacht kunnen besteden aan het soms ingrijpende veranderingsproces dat gepaard gaat met de invoering van een nieuwe end-to-end ERP-toepassing en dat komt de kwaliteit van de implementatie ten goede.”

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!