Redactie - 09 juli 2014

Bijna de helft van alle medewerkers is bang door BYOD te moeten overwerken


Bring Your Own Device (BYOD) wordt vaak gezien als een ontwikkeling die het voor werknemers aantrekkelijker maakt bij een bedrijf te werken. Dit blijkt echter zeker niet altijd het geval te zijn. 46% van de medewerkers geef namelijk aan bang te zijn door BYOD meer te moeten overwerken.

Dit blijkt uit onderzoek van Egnyte onder IT-managers en IT-professionals. 36,5% van de werknemers die met een laptop of mobiele telefoon werken geeft aan bang te zijn dat zij door BYOD gedwongen worden vaker na werktijd thuis te zullen werken. Deze werknemers zijn bang dat hun vrije tijd hieronder zal leiden.

Redenen om over te werken
Werknemers zien verschillende redenen waardoor zij door BYOD meer zullen overwerken:

  • 42,2% van de respondenten geeft aan dankzij BYOD onderweg naar de werkplek alvast te werken
  • 38,8% van de werknemers denkt door een BYOD-beleid ook tijdens de lunchpauze door te werken
  • 59,3% verwacht door BYOD met een mobiel apparaat van huis te werken
  • 9,6% verwacht door de trend ook tijdens sociale gelegenheden te zullen werken

Daarnaast blijken IT-managers zich zorgen te maken over beveiligingsrisico's die door BYOD bestaan. 72% stelt dat BYOD-beleid de beveiliging van een bedrijf in gevaar kan brengen. Medewerkers lijken zich overigens ook bewust te zijn van dit risico. 86,6% van de IT-professionals tussen de 18 en 25 jaar oud stelt actief aandacht te besteden aan beveiliging op het moment dat zij bedrijfsdata op een mobiel apparaat openen.

Bron: Business IT Edge

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!