ICT-bedrijven werken samen aan één standaard voor het Internet of Things
10-07-2014
Deel dit artikel:

ICT-bedrijven werken samen aan één standaard voor het Internet of Things


Een aantal ICT-bedrijven bundelen hun krachten om één standaard te ontwikkelen om huishoudelijke apparaten met elkaar te verbinden. Deze Internet of Things (IoT)-standaard moet ervoor zorgen dat alle huishoudelijke apparaten voortaan probleemloos met elkaar kunnen communiceren. De bedrijven hebben een consortium opgericht om dit doel te bereiken.

Het consortium New Open Interconnect Consortium is opgericht door Samsung, Dell, Intel, Broadcom en Atmel. De bedrijven gaan software en tijd beschikbaar stellen voor de ontwikkeling van de specificaties van het nieuwe protocol, een open source implementatie hiervan en een certificeringsprogramma. Het consortium gaat de concurrentie aan met AllSeen Alliance, een consortium opgericht door onder andere Qualcomm en LG. AllSeen Alliance wil net als het New Open Interconnect Consortium één standaard ontwikkelen voor het IoT.

Samenwerking
"Open source draait om samenwerking en keuzes maken. Het Open Internetconnect Consortium demonstreert hoe open source kan helpen innovatie aan te drijven", zegt Jim Zemlin, directeur van The Linux Foundation. "We kijken uit naar de bijdrage van Open Internetconnect Consortium aan het opzetten van een open omgeving met ondersteuning voor miljarden online verbonden apparaten."

"Interoperabiliteit is een kritiek punt aangezien het IoT-ecosysteem zich blijft ontwikkelen", legt Rahul Patel, senior vice president van Broadcom, uit. "Door samen met andere leiders in de industrie een open IoT-platform op te zetten en meerdere connectiviteitstechnologieën te omarmen, verwijderen we barrières. We creëren kansen voor innovatie voor een breed spectrum aan geïnspireerde entrepreneurs."

WH

Terug naar nieuws overzicht