Redactie - 11 juli 2014

Microsoft CEO Nadella kondigt reorganisatie aan


Microsoft CEO Satya Nadella meldt in een open brief van zes kantjes aan de 127.000 werknemers dat er een herstructurering komt in het nieuwe boekjaar. Doel is dat het bedrijf zo meer productiever wordt en sneller kan groeien op het gebied van devices en services.

Microsoft producten zoals Office 365, Skype en de persoonlijke assistent Cortana moeten onmisbare producten worden voor gebruikers, aldus Nadella.

Nadella voert een koers dat Microsoft voor alles een oplossing biedt. Apple iPad gebuikers kunnen nu ook met Office werken, meer applicaties kunenn draaien in een Azure cloud, zoals van Oracle en Salesforce.com. Nu wordt er gewerkt aan meer ondersteuning voor Android.

Ontslagen 

Door de overname van Nokia zijn er mogelijk dubbele functies bij de Windows Phone team en Nokia team. Ook zou er worden gensneden bij marketingonderdelen, zoals het Xbox team. Microsoft heeft nu 127.104 werknemers in dienst waarvan 30.000 afkomstig zijn van Nokia.

De Amerikaanse Microsoft-watcher en analist Rick Sherlund verwacht dat de softwaregigant bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers later op maand een grote saneringsronde gaat aankondigen. Tot 10 procent van de banen zouden op de tocht staan. Micerosoft geeft hierover nog geen commentaar.

22 juli is D-Day. Dan worden de jaarcijfers van Microsoft bekend gemaakt en weten medewerkers meer concreet over de herstructurering. Lees meer in de open brief van Nadella (3000 woorden).

Door: Witold Kepinski
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!